Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Πνίγηκε» η Θεσσαλονίκη από βροχή και χαλάζι - Κινδύνευσαν άνθρωποι

«Πνίγηκε» η Θεσσαλονίκη από βροχή και χαλάζι – Κινδύνευσαν άνθρωποι

Σοβαρά προβλήματα, εγκλωβισμούς στον Λευκό Πύργο και παρ’ ολίγον τραγωδία προκάλεσε η σφοδρή βροχόπτωση και χαλαζόπτωση που έπληξε το μεσημέρι τη Θεσσαλονίκη

Σοβαρά προβλήματα, εγκλωβισμούς στον Λευκό Πύργο και παρ’ ολίγον τραγωδία προκάλεσε η σφοδρή βροχόπτωση και χαλαζόπτωση που έπληξε το μεσημέρι της Πέμπτης τη Θεσσαλονίκη.

Τα ορμητικά νερά παρέσυραν δύο άτομα, ενώ βάδιζαν σε πεζοδρόμιο στην περιοχή Συκιές, όμως ευτυχώς η έγκαιρη παρέμβαση της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής απέτρεψαν τα χειρότερα.

Αίσιο τέλος, ευτυχώς, είχε η περιπέτεια των μαθητών και των βρετανών τουριστών που είχαν εγκλωβιστεί στον Λευκό Πύργο ύστερα από την πρωτοφανή κακοκαιρία.

Τόσο οι μαθητές όσο και οι τουρίστες είχαν εγκλωβιστεί στο μνημείο λόγω της ισχυρής καταιγίδας και της συσσώρευσης υδάτων στην κεντρική είσοδο δεν κατέστη εφικτό να εξέλθουν.

Επρόκειτο, μεταξύ άλλων, για μαθητές από σχολείο της Μαγνησίας και βρετανούς τουρίστες οι οποίοι τελικά βγήκαν από ισόγειο παράθυρο του Λευκού Πύργου, αφού προηγουμένως οι πυροσβέστες έκοψαν με αλυσοπρίονο τα κάγκελά του. Όπως έγινε γνωστό, όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

Στο μεταξύ, από τα έντονα καιρικά φαινόμενα δεν γλίτωσε ούτε ο Ιερός Ναός της του Θεού Σοφίας, καθώς πλημμύρισε το εσωτερικό του και είναι σε εξέλιξη οι ενέργειες απομάκρυνσης του νερού.

Πάνω από 450 κλήσεις για άντληση υδάτων από πλημμυρισμένα ισόγεια και υπόγεια σπίτια και καταστήματα έχει δεχθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, μετά την ισχυρή καταιγίδα, συνοδευόμενη από χαλαζόπτωση, που ξέσπασε το μεσημέρι στο κέντρο της πόλης.

Λόγω του μεγάλου όγκου των υδάτων, που μετέτρεψαν τους δρόμους σε ποτάμια και προκάλεσαν κυκλοφοριακό κομφούζιο, ιδίως στην παραλιακή οδό Λεωφόρο Νίκης, πλημμύρισαν ο Λευκός Πύργος και όλα τα υπόγεια του δήμου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τις αρχές.

Ακόμη, λόγω των αστραπών που έπεσαν στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» διεκόπη για λόγους ασφαλείας επί επτά λεπτά ο ανεφοδιασμός των αεροσκαφών με καύσιμα και σημειώθηκαν μικρές καθυστερήσεις στις πτήσεις.

Στο μεταξύ, διεσώθη γυναίκα που είχε παρασυρθεί από χείμαρρο στις Συκιές, στην οδό Μεσολογγίου, ενώ ολοκληρώθηκε και ο απεγκλωβισμός τεσσάρων ατόμων στη γέφυρα των Αγίων Πάντων, όπου εξαιτίας της υψηλής στάθμης του νερού, είχαν ακινητοποιηθεί αυτοκίνητα.

Προβλήματα σε ηλεκτροδότηση και υδροδότηση

Από τη δυνατή καταιγίδα σημειώνονται διακοπές ρεύματος σε αρκετές περιοχές της πόλης, ενώ σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις διακόπηκαν και οι τηλεφωνικές επικοινωνίες.

Όπως ανέφερε ο Χρήστος Τραγανός, προϊστάμενος Δικτύου Αποχέτευσης της ΕΥΑΘ, «καταλαβαίνουμε τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν, όμως η βροχόπτωση ήταν έντονη, της τάξεως των 25 χιλιοστών τη μισή ώρα, με ραγδαιότητα 240 – 250 χιλιοστά την ώρα. Τα 25.000 φρεάτια που υπάρχουν στο πολεοδομικό συγκρότημα καθαρίζονται από τα συνεργεία της ΕΥΑΘ, ωστόσο δεν προλαβαίνουν να πάρουν τόσο μεγάλο όγκο νερών της βροχής».

«Καθαρίζουμε τα φρεάτια χωρίς να έχουμε την απόλυτη ευθύνη για αντιπλημμυρική προστασία, καθώς σύμφωνα με το νόμο υπεύθυνη είναι η Περιφέρεια. Ωστόσο, τα τελευταία τρία χρόνια κάνουμε αυτή τη δουλειά χωρίς να πληρωνόμαστε» πρόσθεσε ο κ. Τραγανός.

Συμπλήρωσε, επίσης, ότι τα συνεργεία της ΕΥΑΘ θα παραμείνουν και τις επόμενες ώρες στους δρόμους προκειμένου να αποκατασταθούν τα όποια προβλήματα προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

https://www.youtube.com/watch?v=vZ8MI5ocASM

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024