Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιταλία: Ο Μπερλουσκόνι ανοίγει το δρόμο για σχηματισμό κυβέρνησης

Ιταλία: Ο Μπερλουσκόνι ανοίγει το δρόμο για σχηματισμό κυβέρνησης

Το «ελεύθερο» στη σύνθεση κυβέρνησης της Λέγκα με τα Πέντε Αστέρια έδωσε ο ιταλός κεντροδεξιός πρώην πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, με μια ύστατη προσπάθεια που καταβάλλεται προκειμένου να αποφευχθεί η προσφυγή στις κάλπες

Το «ελεύθερο» στη σύνθεση κυβέρνησης της Λέγκα με τα Πέντε Αστέρια έδωσε ο ιταλός κεντροδεξιός πρώην πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο «πρώην Καβαλιέρε» δεν θα εναντιωθεί στην πολιτική αυτή συμφωνία, αλλά δεν προτίθεται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης.

Η ηγεσία της Λέγκα και των Πέντε Αστέρων, μέχρι αύριο, θα πρέπει να αποφασίσουν ποιος θα αναλάβει την πρωθυπουργία (ίσως ένα τρίτο, ουδέτερο πρόσωπο) και στη συνέχεια να ασχοληθούν με την σύνθεση της λίστας των υπουργών της νέας κυβέρνησης.

Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο Κίνημα των Πέντε Αστέρων με την Λέγκα συνεχίζονται  έως τελευταία στιγμή με στόχο το σχηματισμό νέας κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, και ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων, Λουίτζι Ντι Μάιο, προσπαθούν να εντοπίσουν ένα τρίτο όνομα κοινής αποδοχής για την πρωθυπουργία.

Αν και η συγκεκριμένη προσπάθεια ναυαγήσει, ο ιταλός πρόεδρος, Σέρτζιο Ματαρέλα, θα επιλέξει τεχνοκράτη πρωθυπουργό και είναι πολύ πιθανό η χώρα να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024