Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της ηλεκτρικής διασύνδεσης των Κυκλάδων, με την τροφοδοσία της Μυκόνου από το Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας που ξεκίνησε στις 10:00.
Ταυτόχρονα σταμάτησε η λειτουργία του τοπικού σταθμού ηλεκτροπαραγωγής, καθώς το νησί τροφοδοτείται από τον νέο υποσταθμό, ο οποίος συνδέεται με το Ελληνικό Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΕΣΜΗΕ) μέσω του νέου υποθαλασσίου καλωδίου Λαυρίου-Σύρου που διακλαδώνεται στην Πάρο και τη Μύκονο.
Τα νησιά των Κυκλάδων, τα οποία είναι πλέον διασυνδεδεμένα με το ηπειρωτικό Σύστημα Μεταφοράς είναι δεκατρία (Σύρος, Πάρος, Αντίπαρος, Μύκονος, Νάξος, Κουφονήσι, Σχοινούσα, Ηρακλειά, Ίος, Σίκινος, Φολέγανδρος, Άνδρος, Τήνος).
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), Μάνος Μανουσάκης, δήλωσε: «Υποδεχόμαστε τη Μύκονο στα διασυνδεδεμένα νησιά. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ένα από τα πιο τουριστικά νησιά των Κυκλάδων βελτιώνει το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα και αποκτά πρόσβαση σε φθηνότερη και πιο αξιόπιστη ηλεκτροδότηση, με θετικές επιπτώσεις όχι μόνο για τον τουρισμό, αλλά και την ευρύτερη οικονομική δραστηριότητα».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής
Τέλος στην αγωνία για χιλιάδες υποψηφίους καθώς ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας. Πού θα δείτε τα αποτελέσματα