
To Μουσείο Μπενάκη επισκέφτηκαν Μπαζιάνα και Καμίλα
Η κ. Μπαζιάνα είχε την ευκαιρία να ξεναγήσει στη σημαντική αυτή συλλογή τη δούκισσα της Κορνουάλης, η οποία έχει εκδηλώσει την αγάπη της για τη χώρα μας και τον πολιτισμό μας, όπως άλλωστε και ο πρίγκιπας Κάρολος
Το Μουσείο Μπενάκη επισκέφθηκαν, η σύντροφος του πρωθυπουργού Μπέττυ Μπαζιάνα και η δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του πριγκιπικού ζεύγους του Ηνωμένου Βασιλείου στη χώρα μας.
Μετά από πρόσκληση της κ. Μπαζιάνα, οι δύο κυρίες επισκέφθηκαν το κεντρικό κτίριο του Μουσείου Μπενάκη που στεγάζεται στο νεοκλασικό κτίριο της οικογένειας Μπενάκη, στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, έναντι του Εθνικού Κήπου. Το εν λόγω Μουσείο φιλοξενεί αντιπροσωπευτικά έργα όλων των εποχών της ελληνικής ιστορίας και τέχνης, από την προϊστορική εποχή μέχρι τους σύγχρονους καιρούς.
Η κ. Μπαζιάνα είχε την ευκαιρία να ξεναγήσει στη σημαντική αυτή συλλογή τη δούκισσα της Κορνουάλης, η οποία έχει εκδηλώσει την αγάπη της για τη χώρα μας και τον πολιτισμό μας, όπως άλλωστε και ο πρίγκιπας Κάρολος.
Το Μουσείο Μπενάκη αποτελεί τον παλαιότερο πολιτιστικό φορέα ιδιωτικού δικαίου στη χώρα και έναν από τους σημαντικότερους του είδους, αφού υπό την διεύθυνση του προσφάτως εκλιπόντα Άγγελου Δεληβορριά κατόρθωσε, όχι μόνο να αναπτυχθεί και να αποκτήσει διεθνή αίγλη, αλλά και να αναδείξει τη διαχρονικότητα των μορφών του πολιτισμού και της ιστορίας μας.
- ΗΠΑ: Ο Τραμπ καλεί τους Αμερικάνους να προστατεύσουν τη χώρα από την «κομμουνιστική απειλή»
- Από τη μέση του Ατλαντικού, στην… κορυφή του κόσμου: Το Πράσινο Ακρωτήριο είναι η απόλυτη ποδοσφαιρική ιστορία του Μουντιάλ (vids, pics)
- Αλλάζουν οι αξίες μας όσο μεγαλώνουμε;
- Ανατροπή νταλίκας στην Εθνική Οδό Κορίνθου-Πατρών – Νεκρός ο 52χρονος οδηγός
- Θρίλερ στην Κατερίνη: Γυναίκα βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της – Πατημασιές με αίματα στον χώρο
- Νέες ταινίες: Ο σκοτεινός κόσμος του Ρομπέν των Δασών



