Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καμικάζι με πεντάλ

Καμικάζι με πεντάλ

Η αναρχία με την οποία κυκλοφορούν τα ποδήλατα στους δρόμους της Αθήνας είναι ενδεικτική της γενικότερης αγενούς και επικίνδυνης συμπεριφοράς μας

Οι ποδηλάτες που κινούνται σε μεγάλους δρόμους, στην Ολλανδία, τη Δανία, τη Γερμανία και αλλού, σταματάνε πάντα στα φανάρια, όπως ακριβώς και τα αυτοκίνητα. Στην Ελλάδα (σχεδόν) ποτέ. Τους παρατηρώ από τότε που ήρθε και στην Αθήνα η μόδα του ποδηλάτου.

Ελάχιστοι είναι εκείνοι που σέβονται τη σήμανση στους δρόμους, χωρίς να καταλαβαίνουν πως πρώτα – πρώτα βάζουν σε κίνδυνο τον ίδιο τους τον εαυτό. Κινούνται παντού άναρχα, δεν υπολογίζουν τίποτα, δεν φοράνε κράνος, δεν έχουν τα απαραίτητα φωτάκια τη νύχτα.

Υπάρχουν και εκείνοι που χρησιμοποιούν τα πεζοδρόμια και που απαιτούν από τον πεζό να παραμερίσει για να περάσουν, δυσανασχετώντας αν δεν το κάνει.

Είναι εντυπωσιακό πως, οι υπέρμαχοι ενός εναλλακτικού τρόπου μετακίνησης, άνθρωποι που περίμενες πως θα ήταν πιο συνειδητοποιημένοι ως πολίτες, υιοθέτησαν με μιας όλες τις κακές συνήθειες των αυτοκινητιστών και εκείνων που οδηγούν μηχανές. Μαζί και τον τσαμπουκά και την αγένειά τους.

Η ανοχή (αδιαφορία) με την οποία αντιμετωπίζουμε τα πάντα στην Ελλάδα, από την απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους ως τη χρήση των πεζοδρόμων και από τη συμπεριφορά μας προς τα ζώα ως το σεβασμό στη δημόσια περιουσία, έκανε και εδώ το θαύμα της.

Σε μία πόλη που δεν έχει το απαραίτητο δίκτυο ποδηλατοδρόμων όπως η Αθήνα, όχι μόνο επιτράπηκε η κυκλοφορία με ποδήλατα παντού, ακόμα και στις μεγαλύτερες οδικές αρτηρίες, αλλά και δεν ετέθησαν τα όρια, δεν μπήκαν (δεν επιβλήθηκαν) οι απαραίτητοι κανόνες ώστε ούτε ο ποδηλάτης να κινδυνεύει, ούτε να γίνεται δημόσιος κίνδυνος. Καμία μέριμνα, κανένας έλεγχος, απόλυτη ελευθερία.

Δηλαδή απόλυτη ασυδοσία. Εν αναμονή των μελλοντικών θυμάτων…

Sports in

Στρέφεται στη Δικαιοσύνη η Μπαρτσελόνα για το γκολ-φάντασμα κόντρα στη Ρεάλ (vid)

Αποφασισμένη να το φτάσει στα άκρα η Μπαρτσελόνα για το γκολ του Λαμίν Γιαμάλ που δεν μέτρησε ποτέ αν και είναι φανερό πως η μπάλα πέρασε την γραμμή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024