Η ζωή των παιδιών είναι γεμάτη ανεμελιά και διασκέδαση. Το παιχνίδι λοιπόν είναι η κορυφαία και αγαπημένη δραστηριότητα των μικρών μας φίλων. Μη ξοδεύετε όμως λεφτά στα χιλιάδες παιχνίδια που βλέπετε στα μαγαζιά και τις διαφημίσεις, αλλά δοκιμάστε να φτιάξετε μόνοι σας ευφάνταστα παιχνίδια που θα λατρέψει το παιδί σας με ένα πολύ απλό υλικό, τη χάρτινη κούτα.

Με μια χάρτινη κούτα, αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και θα ανακαλύψετε σε νέα μονοπάτια παιχνιδιού που θα ξετρελάνουν τα μικρά ζιζάνια.

Χάρτινο σπιτάκι!

Ιδανικό για τα μικρά κοριτσάκια, αλλά και τα αγοράκια της παρέας, αφού δε θα κουραστούν ποτέ να μπαινοβγαίνουν στο προσωπικό τους σπιτάκι. Χαράξτε μια πόρτα, μερικά παράθυρα και προσκαλέστε το παιδί σας να το στολίσετε με χρώματα και ζωγραφιές μαζί.

Ο καλύτερος σεφ!

Μικρές χάρτινες κουζίνες θα κάνουν τους μικρούς μας φίλους να λατρέψουν τη μαγειρική και να γίνει οι επόμενοι κορυφαίοι μάγειρες της οικογένειας.

Έχεις γράμμα!

Σχεδιάστε ένα χάρτινο ταχυδρομείο και μη ξεχάσετε να σημειώσετε επάνω τις απαραίτητες ενδείξεις για να γνωρίζει το παιδάκι σας που πρέπει να ρίξει το γράμμα του. Γράμματα, ευχές, τραγούδια, ζωγραφιές και οτιδήποτε περνάει από το μυαλό των παιδιών θα καταλήγουν στην εγκοπή του ταχυδρομείου.

Μπιμπ Μπιμπ!

Το αμάξι είναι ίσως ένα από τα αγαπημένα παιχνίδια το παιδιών και φανταστείτε τη χαρά μόλις αποκτήσουν τη δική τους αγωνιστική κούρσα. Οι μικροί μας φίλοι θα ξετρελαθούν τόσο πολύ που δε θα θέλουν να αποχωριστούν το χειροποίητο χάρτινο αμάξι τους.

Ονειρικά κουκλόσπιτα!

Μη χάνετε χρόνο ψάχνοντας ποιο κουκλόσπιτο θα αγοράσετε αυτή τη φορά, τολμήστε και φτιάξτε ένα μόνοι και να είστε σίγουροι πως δε θα απογοητευτείτε. Προμηθευτείτε αρκετά κουτία και ξεκινήστε τη σύνθεση.

Στο άπειρο κι ακόμα παραπέρα!

Με αυτή την κατασκευή σίγουρα τα παιδία σας θα αρχίσουν να ονειρεύονται την καριέρα του πιλότου. Ένα μικρό χάρτινο αεροπλάνο με φτερά και έλικες θα χαρίσει ασταμάτητες πτήσεις στο παιδί σας. Μη ξεχάσετε να του δώσετε ένα ζευγάρι γυαλιά πιλότου.

Η καλή ζαριά!

Αν πάλι θελήσετε να δώσετε ένα πιο εκπαιδευτικό χαρακτήρα στα παιχνίδια του παιδιού σας σχεδιάστε μεγάλα χάρτινα ζάρια και ξεκινήστε τα παιχνίδια της αριθμητικής.