Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Μεταφορών για το νέο σύστημα εξετάσεων για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης ή την ανανέωση υπάρχοντος είναι πολλές οι αλλαγές που θα έρθουν.
Το in.gr επικοινώνησε με τον Διαμαντή Ηλιάδη πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Οδήγησης που όπως μας λέει το σχέδιο νόμου αυτό είναι κατά 80% μη εφαρμόσιμο με δεκάδες ασάφειες και προβλήματα.
«Ο τρόπος με τον όποιο μέχρι σήμερα κάναμε τις εξετάσεις αλλάζει και το μάθαμε την Πρωτομαγιά το απόγευμα δίνοντας μας λίγες μόνο ημέρες για να κάνουμε ως ομοσπονδία της δικές μας προτάσεις» λέει ο ίδιος ενώ συμπληρώνει πως «αρκετές από τις προτάσεις του υπουργείου τις βρίσκουμε εκτός από μη εφαρμόσιμες και επικίνδυνες διότι για παράδειγμα προβλέπουν ένα μέρος της εξέτασης να γίνει χωρίς τον εκπαιδευτή μέσα στο αυτοκίνητο και ο εξεταζόμενος να κάνει τους δοκιμαστικούς ελιγμούς μόνος του. Ποιος όμως αναλαμβάνει την ευθύνη ενός ατυχήματος που μπορεί να στοιχίσει ακόμα και την ζωή ενός ανθρώπου. Παράλληλα προβλέπει η διαδικασία να παρακολουθείται από κάμερες με ζωντανή εικόνα κάτι που δε θα μπορέσει να γίνει διότι στην Ελλάδα δεν έχουμε τόσο υψηλές ταχύτητες στο διαδίκτυο και έτσι και εκεί θα υπάρξουν ζητήματα».
Ως αναφορά την πρόβλεψη για άδεια οδήγησης από τα 17 έτη ο κ. Ηλιάδης υποστήριξε πως αρχικά δεν είναι κάτι που μας βρίσκει αρνητικούς παρόλα αυτά υπάρχουν πολλά ζητήματα στον τρόπο εφαρμογής που πρέπει να αποσαφηνιστούν Γεγονός είναι όμως πως υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον όπως λέει ο ίδιος από ανηλίκους στις σχολές οδήγησης που θέλουν από τα 17 να ξεκινήσουν μαθήματα.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).