Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Εκπαιδευτές: Επικίνδυνες οι προτάσεις για τα νέα διπλώματα οδήγησης

Εκπαιδευτές: Επικίνδυνες οι προτάσεις για τα νέα διπλώματα οδήγησης

Για τις αλλαγές μιλάει στο in.gr ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Οδήγησης Διαμαντής Ηλιάδης

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Μεταφορών για το νέο σύστημα εξετάσεων για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης ή την ανανέωση υπάρχοντος είναι πολλές οι αλλαγές που θα έρθουν.

Το in.gr επικοινώνησε με τον Διαμαντή Ηλιάδη πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Οδήγησης που όπως μας λέει το σχέδιο νόμου αυτό είναι κατά 80% μη εφαρμόσιμο με δεκάδες ασάφειες και προβλήματα.

«Ο τρόπος με τον όποιο μέχρι σήμερα κάναμε τις εξετάσεις αλλάζει και το μάθαμε την Πρωτομαγιά το απόγευμα δίνοντας μας λίγες μόνο ημέρες για να κάνουμε ως ομοσπονδία της δικές μας προτάσεις» λέει ο ίδιος ενώ συμπληρώνει πως «αρκετές από τις προτάσεις του υπουργείου τις βρίσκουμε εκτός από μη εφαρμόσιμες και επικίνδυνες διότι για παράδειγμα προβλέπουν ένα μέρος της εξέτασης να γίνει χωρίς τον εκπαιδευτή μέσα στο αυτοκίνητο και ο εξεταζόμενος να κάνει τους δοκιμαστικούς ελιγμούς μόνος του. Ποιος όμως αναλαμβάνει την ευθύνη ενός ατυχήματος που μπορεί να στοιχίσει ακόμα και την ζωή ενός ανθρώπου. Παράλληλα προβλέπει η διαδικασία να παρακολουθείται από κάμερες με ζωντανή εικόνα κάτι που δε θα μπορέσει να γίνει διότι στην Ελλάδα δεν έχουμε τόσο υψηλές ταχύτητες στο διαδίκτυο και έτσι και εκεί θα υπάρξουν ζητήματα».

Ως αναφορά την πρόβλεψη για άδεια οδήγησης από τα 17 έτη ο κ. Ηλιάδης υποστήριξε πως αρχικά δεν είναι κάτι που μας βρίσκει αρνητικούς παρόλα αυτά υπάρχουν πολλά ζητήματα στον τρόπο εφαρμογής που πρέπει να αποσαφηνιστούν Γεγονός είναι όμως πως υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον όπως λέει ο ίδιος από ανηλίκους στις σχολές οδήγησης που θέλουν από τα 17 να ξεκινήσουν μαθήματα.

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024