Τουρκία: Υποψήφιος στις εκλογές ο φυλακισμένος Ντεμιρτάς
Ο Ντεμιρτάς, ο οποίος είχε συλληφθεί τον Νοέμβριο του 2016 με κατηγορίες για υποστήριξη της τρομοκρατίας και έκτοτε κρατείται, «κατεβαίνει» στις εκλογές με το φιλοκουρδικό Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (HDP)
Τον φυλακισμένο πρώην συμπρόεδρό του, Σελαχατίν Ντεμιρτάς, ανακοίνωσε ως υποψήφιό του στις προεδρικές εκλογές της 24ης Ιουνίου στην Τουρκία το φιλοκουρδικό Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (HDP).
Ο Ντεμιρτάς είχε συλληφθεί τον Νοέμβριο του 2016 με κατηγορίες για υποστήριξη της τρομοκρατίας και έκτοτε κρατείται. Με βάση τις κατηγορίες οι οποίες τού έχουν απαγγελθεί, ενδέχεται να καταδικαστεί σε κάθειρξη δεκάδων ετών.
Όπως ανέφερε το κόμμα, η υποψηφιότητα του Ντεμιρτάς θα ανακοινωθεί επίσημα σε δύο εκδηλώσεις που θα διεξαχθούν ταυτόχρονα την Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη και στο Ντιγιάρμπακιρ, την νοτιοανατολική πόλη της Τουρκίας, η πλειοψηφία των κατοίκων της οποίας είναι Κούρδοι.
Διαβάστε επίσης:
Τουρκικές εκλογές: Συνασπισμός της αντιπολίτευσης κατά Ερντογάν
Cumhuriyet: Πεσμένα τα ποσοστά Ερντογάν – Σενάριο ακύρωσης εκλογών
- Ζαχαριάδης: Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η αυτόνομη κάθοδος, αλλά μια μεγάλη συμμαχία στον προοδευτικό χώρο
- Μυθικός Μαριάνοβιτς: Έπαιξε ντραμς και τριγωνάκι στην μπάντα του Αριζόνα (vid)
- Θεσσαλονίκη: Τέσσερις συλλήψεις για παράνομη διακίνηση μεταναστών
- Θεσσαλονίκη: Δολοφονία 20χρονου – Στο εισαγγελέα έφτασε ο 23χρονος – Τι έδειξε η ιατροδικαστική
- Γιώργος Μαρίνος: Έλενα Παπαρίζου, Τάκης Ζαχαράτος, Ηρώ τίμησαν τον αγαπημένο καλλιτέχνη
- «AI brain fry»: Όταν η τεχνητή νοημοσύνη «τηγανίζει» το μυαλό των εργαζόμενων




