Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιούνκερ σε ΗΠΑ: Δεν διαπραγματευόμαστε υπό καθεστώς απειλής

Γιούνκερ σε ΗΠΑ: Δεν διαπραγματευόμαστε υπό καθεστώς απειλής

Επίθεση κατά της Ουάσιγκτον, η οποία αρνείται προς το παρόν πεισματικά, να προσφέρει στην Ευρωπαϊκή Ένωση μόνιμη εξαίρεση από το καθεστώς των δασμών σε χάλυβα και αλουμίνιο εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Την ίδια ώρα το Βερολίνο περιμένει μόνιμη εξαίρεση περιμένει, ενώ ζητά τη διατήρηση της ενότητας της ΕΕ

Επίθεση κατά της Ουάσιγκτον, η οποία αρνείται προς το παρόν πεισματικά, να προσφέρει στην Ευρωπαϊκή Ένωση μόνιμη εξαίρεση από το καθεστώς των δασμών σε χάλυβα και αλουμίνιο εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Ο κ. Γιούνκερ δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα δεχθεί απειλές στις συνομιλίες με τις ΗΠΑ προκειμένου να εξασφαλίσει μόνιμη εξαίρεση από τους αμερικανικούς δασμούς στον χάλυβα και το αλουμίνιο.

«Αρνούμαστε να διαπραγματευθούμε για τους αμερικανικούς δασμούς υπό καθεστώς απειλής» διεμήνυσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,τονίζοντας ότι οι Βρυξέλλες είναι έτοιμες να απαντήσουν με αντίποινα εάν τελικά δεν βρεθεί κοινός τόπος.

«Θα ήθελα να επαναλάβω το αίτημα αυτή η εξαίρεση να γίνει χωρίς όρους και μόνιμη. Θεωρούμε ότι τα αμερικανικά μέτρα δεν μπορούν να δικαιολογηθούν στη βάση της εθνικής ασφάλειας» πρόσθεσε.

Μόνιμη εξαίρεση περιμένει το Βερολίνο, ζητά διατήρηση της ενότητας της ΕΕ

Η Γερμανία αναμένει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα εξασφαλίσει τη μόνιμη εξαίρεσή της από τους αμερικανικούς δασμούς στον εισαγόμενο χάλυβα και το αλουμίνιο, μετά την αναστολή της επιβολής τους για έναν ακόμη μήνα, μέχρι την 1η Ιουνίου, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.

«Είναι σημαντικό και ήταν ορθό που η ΕΕ και οι ΗΠΑ είχαν αυτές τις στενές συνομιλίες (…) τις τελευταίες εβδομάδες» είπε ο Στέφεν Ζάιμπερτ, προσθέτοντας ότι είναι επίσης σημαντικό να συνεχιστούν αυτές οι επαφές.

«Περιμένουμε (…) ότι θα υπάρξει μόνιμη εξαίρεση για την Ευρωπαϊκή Ένωση» κατέληξε.

Νωρίτερα, την ανάγκη να διατηρηθεί η ενότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο θέμα της εμπορικής διαμάχης με τις ΗΠΑ επεσήμανε ο γερμανός υπουργός Οικονομίας, Πέτερ Αλτμάιερ.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ARD, ο κ. Αλτμάιερ υπογράμμισε ότι η ΕΕ αντιμετωπίζει μία δύσκολη κατάσταση και θα πρέπει να απαιτήσει «δίκαιη λύση στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ευρωπαίων και Αμερικανών».

Ερωτηθείς για το εάν θα ήταν ευκολότερο να βρεθεί μια κοινή στάση με τη Γαλλία ή να διαμορφωθεί μια προσφορά προς τις ΗΠΑ, δήλωσε: «Τα και δύο είναι εξίσου δύσκολα».

Sports in

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: «Μάχη» τίτλου στο Ρέντη

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού θα υποδεχθεί το Σάββατο (27/4, 19:30) την αντίστοιχη του Παναθηναϊκού στον 5ο τελικό της Α1, που θα κρίνει τον φετινό τίτλο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024