Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε αστυνομικό κλοιό ο Τσίπρας στη Μυτιλήνη

Σε αστυνομικό κλοιό ο Τσίπρας στη Μυτιλήνη

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν επιστρατευτεί 17 διμοιρίες των ΜΑΤ ενόψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού

Σε «φρούριο» μετατρέπεται το νησί της Μυτιλήνης λίγες ώρες πριν από την άφιξη του πρωθυπουργού στο νησί όπου την Πέμπτη θα μιλήσει στο 14ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο βορείου Αιγαίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν επιστρατευτεί  17 διμοιρίες των ΜΑΤ καθώς κάτοικοι και φορείς του νησιού έχουν προαναγγείλει «θερμή» υποδοχή στον Αλέξη Τσίπρα  με κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις.

Το συντονιστικό όργανο των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων της Λέσβου έχουν απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους κατοίκους και φορείς του νησιού να ξεσηκωθούν , προκειμένου να ζητήσουν από τον πρωθυπουργό να δώσει λύσεις τόσο με τον αυξημένο συντελεστή του ΦΠΑ όσο και με το θέμα των προσφύγων.

Απεργία στη Χίο

Απεργία και κλείσιμο των καταστημάτων και επιχειρήσεων όλης της Χίου, την Πέμπτη, 3 Μαΐου, συγκέντρωση στην πλατεία Βουνακίου της πόλης στις 11 το πρωί της ίδιας μέρας και μετάβαση εκπροσώπων των φορέων της Χίου στη Μυτιλήνη για συμμετοχή στο συλλαλητήριο, που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της 3ης Μαΐου, αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Χίου.

Η απόφαση ελήφθη με την ευκαιρία της πραγματοποίησης του 14ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου βορείου Αιγαίου, παρουσία του πρωθυπουργού στη Μυτιλήνη, «και διαβλέποντας ότι δεν υπάρχει πρόθεση» ανταπόκρισης στα δύο κυρίαρχα αιτήματα των δύο νησιών: τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, και άμεση αποσυμφόρησή τους από τον μεγάλο αριθμό μεταναστών και προσφύγων.

Ανησυχία για τις κινητοποιήσεις

Ανησυχία και προβληματισμό στην κυβέρνηση αλλά και στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ προκαλούν οι κινητοποιήσεις που σχεδιάζουν κάτοικοι και φορείς του νησιού κατά του πρωθυπουργού. Η Αστυνομία έχει επιστρατεύσει, σύμφωνα με πληροφορίες, 17 διμοιρίες των ΜΑΤ προκειμένου να διασφαλίσει ότι θα κυλήσουν όλα ομαλά στο νησί κατά την άφιξη του Αλέξη Τσίπρα αλλά και στη διάρκεια της ομιλίας του στο Περιφερειακό Συνέδριο.

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024