Ωραία περάσαμε το 4ήμερο, το αυτό επιθυμώ και δι’ υμάς – όπως κατέληγαν παλιά οι επιστολές. Δεν ξέρω τι κάνατε εσείς, αλλά εμείς συζητήσαμε πολύ για πολιτική (μιλάμε  για κανονικό βίτσιο, να είναι η άνοιξη στα καλύτερά της ένα  γύρω, κι εσύ να συζητάς για  πολιτική, αλλά τέλος  πάντων), και μεταξύ τυρού και αχλαδίου, «αρπαχτήκαμε», τα «ξαναβρήκαμε», γενικώς δεν πλήξαμε.

Κεντρικό θέμα, «πότε θα γίνουν εκλογές». Λες και θα λυθούν ως διά μαγείας τα προβλήματά μας με τις εκλογές. Ενας αριθμός συνομιλητών υποστήριζε, με ζέση, ότι αυτές «θα γίνουν σίγουρα τον Οκτώβριο» – ήταν αυτοί που πρέσβευαν την άποψη ότι ο πρόεδρος Αλέξης θα εκμεταλλευθεί την ευκαιρία της εξόδου (από τα Μνημόνια στις αγορές) και θα αποπειραθεί να τις κερδίσει με το σύνθημα «σας έβγαλα από τα Μνημόνια, ξαναψηφίστε με να σας φέρω και την  ανάπτυξη».

Ενας, μικρότερος, αριθμός υποστήριζε την άποψη ότι «εκλογές θα γίνουν τον Μάιο του 2019 μαζί με τις ευρωεκλογές» – στη λογική ότι όπως και άλλοτε στο παρελθόν έχει συμβεί, οι κυβερνήσεις χρησιμοποιούν συχνά τις ευρωεκλογές ως αμορτισέρ για να απορροφηθούν οι κραδασμοί από την κοινωνική αντίδραση έναντι των πολιτικών της κυβέρνησης.
Και υπήρχε και ένας, εγώ (!), ο οποίος κόντρα σε όλες αυτές τις (λογικές) προσεγγίσεις υποστήριζα την άποψη ότι «ο Τσίπρας θα κάνει τις εκλογές, την τελευταία ημέρα που ολοκληρώνεται η 4ετία.

Και προηγουμένως θα διερευνήσει και την πιθανότητα που του δίνει το Σύνταγμα να την παρατείνει έστω και για μερικές  εβδομάδες».
Φυσικά έπεσαν όλοι πάνω μου «να με φάνε» – «τι είναι αυτά που λες», «δεν ξέρεις τι σου γίνεται» και άλλα παρόμοια. To power game της πολιτικής.

Δεν υποστηρίζω βέβαια (πώς είναι δυνατόν;) ότι τα γνωρίζω όλα. Ούτε προφανώς (απο)δέχομαι τους βερμπαλισμούς που κάθε τόσο εκτοξεύουν επί της κεφαλής ημών και υμών ο πρόεδρος Τσίπρας και οι υποτακτικοί του, του κυβερνητικού εκπροσώπου πρώτου και καλύτερου. Οχι!

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την άποψη