Θεοδωράκης: Πρέπει να παλέψουμε για μια δικαιότερη κατανομή του πλούτου
«Πρέπει να παλέψουμε για μια δικαιότερη κατανομή του πλούτου και των ευκαιριών», αναφέρει ο Σταύρος Θεοδωράκης σε ανάρτησή του για την Πρωτομαγιά
«Δουλειά, σχόλη, ύπνος – όλα ισότιμα» απαίτησαν οι εργάτες στο Σικάγο 132 χρόνια πριν. Μπορεί πλέον η εργατική πρωτομαγιά να μην είναι απεργία και να έχει εξελιχθεί σε αργία αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ξεχνάμε ότι τα πράγματα δεν χαρίζονται αλλά κατακτούνται από αυτούς που τα έχουν ανάγκη. Και σήμερα αυτό που θέλουν οι εργαζόμενοι είναι δικαιοσύνη στη δουλειά, ευκαιρίες για μια καλύτερη ζωή. Η μαύρη εργασία, η ανεργία και τελικά η άνιση ανάπτυξη είναι απειλή για την κοινωνία μας αλλά και την ευρύτερη οικογένεια μας, την Ε.Ε.».
Αυτό αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook, με αφορμή την εργατική Πρωτομαγιά, ο επικεφαλής του «Ποταμιού» Σταύρος Θεοδωράκης και σημειώνει: «Πρέπει να παλέψουμε για μια δικαιότερη κατανομή του πλούτου και των ευκαιριών. Η παγκοσμιοποίηση έχει ενισχύσει μεγιστάνες και πολυεθνικούς κολοσσούς – το 1% του πλανήτη κατέχει πλέον το 50% του παγκόσμιου πλούτου. Αυτοί που σκανδαλωδώς ευνοήθηκαν και ευνοούνται από την άνιση ανάπτυξη δεν θα πρέπει να συνεχίσουν να καθορίζουν τους όρους του παιγνιδιού».
«Οι συνεχείς τεχνολογικές αλλαγές», προσθέτει, «πρέπει να γίνουν μοχλός για την ανατροπή των ανισοτήτων. Από την μόρφωση και την εκπαίδευση έως τις ώρες και τις συνθήκες εργασίας. Η τεχνολογία κάνει πιο αποδοτικές τις επιχειρήσεις, τα οφέλη, όμως, θα πρέπει να κατανέμονται και στους εργοδότες και στους εργαζόμενους. Υπάρχουν μοντέλα που δοκιμάζονται, σε χώρες της Ευρώπης αλλά και σε άλλα σημεία του πλανήτη, και θα πρέπει η Ε.Ε. με ανοιχτούς ορίζοντες να χαράξει την αντίθετη οδό από αυτήν που μέχρι σήμερα πολλαπλασίαζε και διεύρυνε τις αντιθέσεις».
Και καταλήγει υπογραμμίζοντας: «Να καθυποτάξουμε την αγριότητα της ανταγωνιστικής οικονομίας για να κάνουμε καλύτερη τη ζωή πάνω σε αυτόν τον κόσμο».
- Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
- Νέες απαγωγές στη Νιγηρία – Κακοποιοί απήγαγαν χωρικούς και ζητούν λύτρα
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
- Οι ΗΠΑ θέτουν προς πώληση 250 τεθωρακισμένα στην Πολωνία για… 1 δολάριο!
- Η Ιαπωνία προς μια νέα πυρηνική εποχή
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)








![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-140x85.jpg)


![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-109x85.jpg)
![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-315x220.jpg)


![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)



























![Επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες υποδομές στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/photo_5305686788993126405_x-315x220.jpg)














Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442