
Αφήνει ανοιχτό το θέμα των συνταγματικών αλλαγών ο Ζάεφ
Αφήνει ανοιχτό το θέμα των συνταγματικών αλλαγών στη χώρα του ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, εάν, όπως είπε, απαιτούνται πρόσθετες εγγυήσεις για τη διασφάλιση των ελλήνων πολιτών.
Η ΠΓΔΜ θα πρέπει σίγουρα ν’ ανοίξει το σύνταγμά της, πριν την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ενωση, όπως τα υπόλοιπα κράτη-μέλη, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Ζόραν Ζάεφ.
Οπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων MIA, ο κ. Ζάεφ τόνισε ότι «η ΠΓΔΜ σίγουρα θ’ ανοίξει το σύνταγμα πριν την ένταξή της στην ΕΕ, όπως ακριβώς τα υπόλοιπα κράτη-μέλη, μεταφέροντας μέρος της κυριαρχίας της στην Ενωση. Αν απαιτούνται πρόσθετες εγγυήσεις, ως διασφάλιση για τους έλληνες πολίτες, τότε αυτό θα μπορούσε να συζητηθεί ως επιλογή».
«Αναζητούμε όλες τις πιθανές δημιουργικές επιλογές για μια λύση, γνωρίζοντας ότι μια τέτοια λύση είναι εφικτή αν οι θεσμοί τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ΠΓΔΜ ταχθούν υπέρ της», πρόσθεσε.
Ξεκαθάρισε επίσης ότι οι θεσμοί είναι αυτοί που θα εγκρίνουν τη λύση και όχι ο Ζάεφ, ο Ντιμιτρόφ, ο Τσίπρας, ή ο Κοτζιάς.
«
Πιθανότατα έχω αναφέρει όλες τις επιλογές για μια λύση, παίρνοντας ωστόσο υπόψη τους παράγοντες της αξιοπρέπειας και της ταυτότητας», ανέφερε ο πρωθυπουργός της γείτονος.
- ΕΛΑΣ για φωτιά στο Ωραιόκαστρο: Απουσιάζει το θεμέλιο ενός σύγχρονου συστήματος διαχείρισης κινδύνων
- H Τουρκία απαγόρευσε ΛΟΑΤΚΙ+ κρουαζιέρα με περφόρμερ την Πάτι ΛουΠον
- «Αστήρικτη η επίθεση στον Τσίπρα», λέει ο Σαουλίδης της ΕΛΑΣ – «Είμαστε η κυβερνώσα αριστερά, ‘τουρλουμπούκι’ είναι η πολιτική ΝΔ»
- Χαλκίδα: Μεγάλη φωτιά – Σηκώθηκαν 6 εναέρια μέσα – Ήχησε το 112
- Μαρούσι: «Αν ήμουν όρθιος τα σίδερα θα είχαν μπει στο κεφάλι μου»
- «Νέος προπονητής της Εθνικής Γερμανίας ο Κλοπ – Αποδέχθηκε την πρόταση» (pic)

