Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Διαστημικός» Λεμπρόν, εύκολα το 1-0 οι Ρόκετς

«Διαστημικός» Λεμπρόν, εύκολα το 1-0 οι Ρόκετς

Ο Λεμπρόν Τζέιμς οδήγησε το Κλίβελαντ στην εντός έδρας νίκη επί των Πέισερς με 105-101 και θα αντιμετωπίσει στον δεύτερο γύρο των πλέι οφ το Τορόντο

Για ακόμα μία φορά, ο Λεμπρόν Τζέιμς πήρε στις πλάτες του το Κλίβελαντ και το οδήγησε στον δεύτερο γύρο των πλέι οφ, μετά την εντός έδρας επικράτηση επί της Ιντιάνα με 105-101, όπου διαμόρφωσε το τελικό 4-3 στη σειρά.

Ο «βασιλιάς» έμπειρος σε αναμετρήσεις τόσο μεγάλου βάρους, όπως ένα έβδομο παιχνίδι σε σειρά πλέι οφ, παρουσιάστηκε εξαιρετικός σκοράροντας τους 11 από τους πρώτους 24 πόντους της ομάδας του. Οι Καβαλίερς με το καλό αυτό ξεκίνημα πήραν τα ηνία του αγώνα και έκλεισαν την πρώτη περίοδο προηγούμενοι με 31-19, ωστόσο οι Πέισερς έδειξαν ψυχραιμία και στη δεύτερη περίοδο μάζεψαν τη διαφορά, μπαίνοντας ξανά στη διεκδίκηση της νίκης.

Παρ’ όλα αυτά ο Τζέιμς δεν είχε αντίπαλο και με δικές του προσπάθειες έστειλε το Κλίβελαντ στα αποδυτήρια με προβάδισμα 11 πόντων (54-43). Όσο για τον ίδιο, έπαιξε σε όλη τη διάρκεια των δύο πρώτων περιόδων, έχοντας 26 πόντους.

Με την έναρξη της τρίτης περιόδου, οι Πέισερς ανέβασαν κι άλλο την απόδοσή τους και πέρασαν μπροστά με τρίποντο του Μπογκντάνοβιτς (59-58). Ο Τζέιμς συνέχισε να τα… κάνει όλα για το Κλίβελαντ, ωστόσο ένα λεπτό πριν από τη λήξη της περιόδου, αποχώρησε από το γήπεδο λόγω κραμπών. Για καλή τύχη των Καβαλίερς, γύρισε στην αρχή της τέταρτης και παράλληλα, χάρη σε κάποια σουτ του Λοβ, η ομάδα του Τάιρον Λου άντεξε την πίεση των Πέισερς και έφτασε στη νίκη.

Κορυφαίοι για τους Καβαλίερς οι Λεμπρόν Τζέιμς (45 π, 9 ριμ, 7 ασ, 4 κλ), Κέβιν Λοβ (14 π, 6 ριμ) και Τρίσταν Τόμπσον (15 π, 10 ριμ). Για τους Πέισερς, οι οποίοι έκαναν εξαιρετικές εμφανίσεις και έφτασαν τον Λεμπρόν και την «παρέα» του στα όρια τους, ξεχώρισαν οι Βίκτορ Ολαντίπο (30 π, 12 ριμ, 6 ασ, 3 κλ), Ντάρεν Κόλισον (23 π) και Θάντεους Γιανγκ (14 π, 10 ριμ).

Τέλος, να σημειωθεί πως ο σούπερ σταρ των «Καβς» αγωνίστηκε για σχεδόν 44 λεπτά και έγινε ο πρώτος «κλέφτης» στην ιστορία των πλέι οφ, αφήνοντας πίσω του τον Σκότι Πίπεν. Στα ημιτελικά των πλέι οφ της Ανατολής, το Κλίβελαντ θα έρθει αντιμέτωπο με τους Τορόντο Ράπτορς.

Στην άλλη αναμέτρηση της ημέρας, οι Ρόκετς έκαναν μια… χαψιά τους Τζαζ, φτάνοντας άνετα στη νίκη με 110-96, στο Χιούστον.

Η ομάδα του Μάικ Ντ’ Αντόνι, ξεκίνησε την αναμέτρηση «αγριεμένη», θέλοντας να δείξει από νωρίς ποιος είναι το αφεντικό της σειράς και άνοιξε διαφορά 13 πόντων ήδη από την πρώτη περίοδο (34-21). Η συνέχεια ήταν ανάλογη, με τις «Ρουκέτες» να κλείνουν το ημίχρονο προηγούμενοι με 64-39 και οι «Μορμόνοι» έδειχναν ανήμποροι να αντιδράσουν, έχοντας στις πλάτες τους και το βάρος της απώλειας του Ρίκι Ρούμπιο.

Στην τρίτη περίοδο, οι Ρόκετς χαλάρωσαν και έδωσαν την ευκαιρία στους Τζαζ να «ροκανίσουν» τη διαφορά, φτάνοντας μάλιστα, να υπολείπονται με 11 πόντους στις αρχές της τέταρτης περιόδου (75-86). Ωστόσο, κάπου εκεί οι γηπεδούχοι έκοψαν τη φόρα των Τζαζ, αύξησαν ξανά τη διαφορά και έφτασαν άνετα στο 1-0.

Ο Τζέιμς Χάρντεν (41 π, 8 ριμ, 7 ασ, 7 τριπ) ήταν ο κορυφαίος για τους Ρόκετς, ενώ πολύ καλοί ήταν και οι Κρις Πολ (17 π, 6 ασ, 4 κλ) και Κλιντ Καπέλα (16 π, 12 ριμ). Από την πλευρά των ηττημένων, διακρίθηκαν οι Ντόνοβαν Μίτσελ (21 π, 5 ασ) και Τζάε Κράουντερ (21 π, 5 ριμ, 2 κλ).

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024