Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Περού: Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ομαδικό τάφο παιδιών

Περού: Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ομαδικό τάφο παιδιών

Ίσως τα απομεινάρια του μεγαλύτερου τελετουργικού θυσίας παιδιών στον κόσμο

Σε έναν αρχαίο ομαδικό τάφο στο βόρειο Περού αμερικανοί και περουβιανοί αρχαιολόγοι ανακάλυψαν λείψανα παιδιών, ο αριθμός των οποίων ξεπερνά τα 140.

Θα μπορούσαν να είναι τα απομεινάρια του μεγαλύτερου τελετουργικού θυσίας παιδιών στον κόσμο, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύεται στο περιοδικό National Geographic. Σύμφωνα με το περιοδικό, τα παιδιά προφανώς σκοτώθηκαν πριν από περίπου 550 χρόνια, κατά τη διάρκεια ομαδικής τελετής θυσίας μελών του προ-ισπανικού πολιτισμού Τσιμού.

Πολλοί από τους σκελετούς που βρέθηκαν είχαν μια μεγάλη εγκοπή στο στέρνο, που υποδεικνύει μια τελετουργική πρακτική αφαίρεσης της καρδιάς, όπως υποψιάζονται οι ερευνητές. Τα παιδιά προφανώς θυσιάστηκαν, ανοίγοντάς τους το στήθος και βγάζοντας τις καρδιές τους έξω, γράφει το αμερικανικό περιοδικό.

«Πρόκειται για μια θυσία-προσφορά με τη μορφή συστηματικού τελετουργικού» λέει στο National Geographic ο Τζον Βεράνο του Πανεπιστημίου Τουσέιν των Ηνωμένων Πολιτειών. Σύμφωνα με προκαταρκτικά ευρήματα, τα παιδιά που θυσιάστηκαν ήταν ηλικίας μεταξύ πέντε και δεκατεσσάρων ετών.

Τα λείψανα βρέθηκαν στο Huanchaquito-Las Llamas, μια περιοχή που συγκαταλέγεται στην Παγκόσμια Κληρονομιά της UNESCO και βρίσκεται κοντά στο Τρουχίλο, μια πόλη στις ακτές του Περού, που θεωρείται η πρωτεύουσα του πολιτισμού Τσιμού και άκμασε την περίοδο μεταξύ του 1200 και του 1470.

Την περίοδο αυτήν οι Τσιμού συγκαταλέγονταν στους πολλούς κατακτημένους λαούς που αποτελούσαν την τεράστια αυτοκρατορία των Ίνκας.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024