Όσοι ταξίδευαν χθες από τη Σόφια για την Αθήνα με το αεροπλάνο της Aegean έμειναν έκπληκτοι βλέποντας δύο άτομα να συνομιλούν συνεχώς κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Ενας πρώην υπουργός και ένας νυν συνομιλούσαν και αντάλλασσαν απόψεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, λίγες ώρες μετά το σημαντικό Eurogroup που έγινε στην βουλγαρική πρωτεύουσα.

Οσοι ξέρουν καλά τους δύο οικονομολόγους δεν εξεπλάγησαν καθώς είναι γνωστό ότι τους ενώνει η ίδια αγωνία για τη χώρα κι έχουν πάρα πολλά κοινά σημεία και ίδιες απόψεις για το πώς θα βγει η Ελλάδα οριστικά από τα μνημόνια. Όσοι, όμως, διαβάζουν τις ανακοινώσεις των γνωστών κύκλων του Μαξίμου σίγουρα θα αναρωτήθηκαν: «Μα πώς συνομιλεί ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με τον μόνιμο στόχο της κυβέρνησης, τον Γιάννη Στουρνάρα;»

Όμως, οι δύο άνδρες συνέχισαν την κουβέντα που είχαν στη Σόφια καθώς ο υπουργός Οικονομικών είχε μόνιμο συνομιλητή στην κρίσιμη συνεδρίαση τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

Όπως λένε οι κακές γλώσσες, ο Ευκλείδης έδειχνε ιδιαίτερα ενοχλημένος με κάποιους από την κυβέρνηση για όσα λένε και υποστηρίζουν για την οικονομία. «Πιο κοντά με τον… εχθρό Στουρνάρα είναι, παρά με τους ‘’φίλους’’ του Μαξίμου», έλεγαν με νόημα.