Δύο ημέρες πριν από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου στη Νάξο ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου φωτιά.
Η πρώτη εστία εντοπίστηκε λίγο μετά τις 1 το μεσημέρι στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου στις Τρίποδες και όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες «έμοιαζε με βοή από βρασμένο νερό που έρχονταν κατά πάνω μας».
Σύμφωνα με το naxospress η φωτιά με την αρωγή του ανέμου από βορειοανατολική κατεύθυνση επεκτάθηκε πάρα πολύ γρήγορα καθότι η ευρύτερη περιοχή του Κάμπου των Τριπόδων που οδηγεί προς Ορκό και Πλάκα είναι δύσκολα προσβάσιμη.
Στο σημείο επιχειρούν τρία πυροσβεστικά οχήματα και οκτώ άντρες από το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Νάξου με επικεφαλής τον Επιπυραγό Χρήστο Μπόπη.
Αυτή τη στιγμή η πυρκαγιά έχει φτάσει έως το Αλυκό ενώ βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από σπίτια στην περιοχή της Πλάκας.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).