Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έβαλε τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι, στο ανεπίσημο κλειστό γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Σε κάθε ευκαιρία ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ  κατά τις λίγες ώρες παραμονής του στην Ελλάδα εξέφραζε τη χαρά του που (ξανα) βρίσκεται στη χώρα μας. Την αγαπά και δεν σταματά να το δείχνει και όταν βρίσκεται εντός Ελλάδος (όπου πάντοτε ρίχνει μια βουτιά στο Καβούρι) ή εκτός Ελλάδος, στο πλευρό της χώρας μας, όταν οι άλλοι μιλούσαν για την έξοδό της από την ευρωζώνη.

Ο κ. Γιούνκερ, σύμφωνα με το «Βηματοδότη»,  έκανε όμως και κάτι άλλο (μάλλον άθελά του) στην Ελλάδα. Εβαλε τον Πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι, στο ανεπίσημο (κλειστό) γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Τόσο «κλειστό» που η Προεδρία της Δημοκρατίας δεν θέλησε να ανακοινώσει  τίποτε.

Τσίπρας και Μητσοτάκης σε ένα δωμάτιο, με κλειστές τις πόρτες, μαζί με τον Πρ. Παυλόπουλο (και βεβαίως τον κ. Γιούνκερ) – θα είχε ενδιαφέρον τι έλεγαν.  Σε τι γλώσσα μιλούσαν, τη στιγμή που ο κ. Τσίπρας δεν γνωρίζει γαλλικά; Εκείνο που έμαθα είναι ότι στο τραπέζι τρεις ήταν οι γλώσσες της συνεννόησης: γαλλικά, αγγλικά και… ελληνικά. Ελληνικά ξέρετε ποιοι μιλούσαν; Οι Τσίπρας και Μητσοτάκης. Εκείνο που έμαθα είναι ότι οι δυο τους είχαν εγκάρδια συνομιλία και ξέρετε γιατί ήταν εγκάρδια; Επειδή δεν συζήτησαν κανένα θέμα εσωτερικής επικαιρότητας, παρά μόνο διηγήθηκαν ο ένας στον άλλον… ιστοριούλες. Οταν ο κ. Τσίπρας ήθελε να απευθυνθεί στον κ. Γιούνκερ, μιλούσε στα αγγλικά, ενώ οι υπόλοιποι της παρέας, συμπεριλαμβανομένου του κ. Μητσοτάκη, στα γαλλικά.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr