Μοσκοβισί: Πρέπει να σχεδιασθεί η μετάμνημονιακή πορεία της Ελλάδος
Εύσημα για τη δημοσιονομική πορεία της Ελλάδος απέδωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος
Στην ανάγκη να υπάρξει ένα πλαίσιο εποπτείας της Ελλάδας μετά τη λήξη του προγράμματος στήριξης τον Αύγουστο, ώστε να διασφαλιστεί ότι θα συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις αναφέρθηκε ο Επίτροπος για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Πιερ Μοσκοβισί.
Προσερχόμενος στο Eurogroup της Σόφιας, στην ατζέντα του οποίου βρίσκεται και η Ελλάδα ο κ. Μοσκοβισί έκανε λόγο για την ανάγκη ύπαρξης μιας αξιόπιστης αναπτυξιακής στρατηγικής, υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να έχουμε μια επιτυχημένη κατάληξη του ελληνικού προγράμματος».
Δήλωσε αισιόδοξος, τονίζοντας πως «όπου υπάρχει θέληση υπάρχει τρόπος». Είπε πως βρισκόμαστε στην τελική ευθεία και πως ελπίζει σήμερα «να δείξουμε πως υπάρχει καλή πρόοδος».
Επίσης, ο κ. Μοσκοβισί πρόσθεσε, τα αποτελέσματα σε ό,τι αφορά το πρωτογενές πλεόνασμα, είναι εντυπωσιακά, ενώ εκτίμησε πως οι θεσμοί μπορούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα ταχύτατα «ώστε να πάμε στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης».
«Πρέπει να προετοιμάσουμε το κατάλληλο σχέδιο για την μετά το πρόγραμμα εποπτεία, που να δείχνει ασφαλώς ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι σε καλό δρόμο, έχουν διάρκεια, αλλά δεν θα μοιάζει, δεν θα πρέπει να μοιάζει, με ένα τέταρτο πρόγραμμα», ανέφερε ο κ. Μοσκοβισί.
Arrival and doorstep by #EC @pierremoscovici at the #Eurogroup meeting: «I can see very good progress in #Greece but there is still a bit of work to be done» https://t.co/InPzJ1zHpn
— EU Council TV News (@EUCouncilTVNews) 27 Απριλίου 2018
- Η ρουμάνικη εφορία στο κυνήγι των influencers
- Αίτημα για κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης του Δήμου Επιδαύρου λόγω Byron
- Συνταγή: Λουκουμάδες
- Θερμό επεισόδιο ανάμεσα σε Κίνα – Ιαπωνία με κινεζικά μαχητικά να «λοκάρουν» παρατεταμένα ιαπωνικά
- Το crypto θαύμα του Έρικ Τραμπ: Πώς πολλαπλασίασε την περιουσία του σε έναν χρόνο
- Wall Street: Μια νέα «αγαπημένη» μετοχή της (ξανά)ανακάλυψαν οι billionaires
- Προεδρικές εκλογές στην Ονδούρα: Ο ΟΑΚ ζητεί «επιτάχυνση» της καταμέτρησης
- Αλγερία: 14 νεκροί, 34 τραυματίες σε τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη λεωφορείο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)











































![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-315x220.jpg)

![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)




























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442