Ουσιαστική ελάφρυνση χρέους, «μαξιλάρι ασφαλείας» άνω των 20 δισ. ευρώ και ισορροπημένη συμφωνία εξόδου από το πρόγραμμα τα κλειδιά για τη μετά τον Αύγουστο εποχή για την Ελλάδα

Σε μείωση θέσεων σε μετοχές σε χαμηλά 18 μηνών προχώρησαν οι διαχειριστές 216 διεθνών funds βάσει έρευνας που πραγματοποίησε η Bank of America/ Merrill Lynch.

Το 40% των διαχειριστών μάλιστα εκτίμησε ότι η κορύφωση των αγορών πλησιάζει πιθανώς μέσα στο β’ εξάμηνο του 2018 έναντι του 39% που προβλέπουν ότι τα υψηλά της αγοράς θα σημειωθούν το επόμενο έτος.

Την ίδια ώρα όμως ένα αυξανόμενο ποσοστό, 18% σήμερα, θεωρεί ότι το τέλος του bull market (μακροχρόνια ανοδική αγορά) είναι ήδη εδώ, την ώρα που οι θέσεις των χαρτοφυλακίων σε μετρητά αυξήθηκαν πάνω από τον μέσο όρο των τελευταίων 10ετών, ενώ στις ομολογιακές αγορές οι επενδυτές δεν αποκλείουν οι αποδόσεις των ομολόγων των 10ετών τίτλων στις ΗΠΑ να προσεγγίσουν το 3,5%.

Να σημειωθεί ότι την Τετάρτη οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωζώνης αυξάνονταν καθώς η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου σημείωνε άνοδο ξεπερνώντας το όριο του 3%. Αναλυτές, ωστόσο, είπαν ότι οι πωλήσεις στην Ευρώπη θα είναι περιορισμένες εν όψει της συνεδρίασης της ΕΚΤ.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr