Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τζανακόπουλος: Δεν υπάρχει συμφωνία για τις γαλλικές φρεγάτες

Τζανακόπουλος: Δεν υπάρχει συμφωνία για τις γαλλικές φρεγάτες

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει ρήγμα στις σχέσεις του πρωθυπουργού με τον κ. Κουβέλη ή τον κ. Καμμένο

Το σχέδιο νόμου για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων υπεραμύνθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος,  εξαπολύοντας ταυτόχρονα επίθεση στη ΝΔ. Για το θέμα με τις γαλλικές φρεγάτες ο κ. Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός είχε συνομιλία με τον Μακρόν για την ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών τονίζοντας ότι ο «ο κ. Καμμένος έδωσε συγκεκριμένες διευκρινήσεις . Δεν έχει υπάρξει καμία συμφωνία, υπάρχουν διερευνητικές συζητήσεις και αν υπάρχει κάτι οριστικό θα ενημερώσουμε».

Από τη δική μας μεριά, πρόσθεσε,  «έχουμε στόχο να ενισχύσουμε την αποτρεπτική δύναμη της χώρας αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα εκμεταλλευτούμε την όξυνση στις σχέσεις των δύο χωρών (σ.σ Ελλάδας – Τουρκίας)  για να προβούμε σε ένα ράλι εξοπλισμών».

Ο κ. Τζανακόπουλος σχολιάζοντας τις αναφορές για του κ. Κουβέλη, τον … άδειασε ευγενικά, λέγοντας ότι ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας απάντησε σε σχετικό δημοσίευμα . «Όλες οι απαντήσεις δόθηκαν από τον κ. Καμμένο», είπε με νόημα.

Στη συνέχεια πάντως, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει ρήγμα στις σχέσεις του πρωθυπουργού με τον κ. Κουβέλη ή με τον κ. Καμμένο.

Για το θέμα των δύο ελλήνων στρατιωτικών, ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει καμία εξέλιξη ενώ απέρριψε εκ νέου το αίτημα από την τουρκική πλευρά για ανταλλαγή των δύο με τους οκτώ τούρκους αξιωματικούς.

Για τις εσωτερικές αντιδράσεις στο θέμα της αναδοχής, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι η θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι καθαρή και δεν θα αλλάξει. Δεν μπορεί, πρόσθεσε,  να εισαχθεί καμία διάκριση για λόγους σεξουαλικού προσδιορισμού στο θέμα της αναδοχής. Είναι θεμιτό να υπάρχουν κάποιες διαφοροποιήσεις σημείωσε. Ωστόσο είπε πως δεν έχει νόημα να εκδιώκουμε όποιον έχει διαφορετική άποψη αλλά αντιθέτως πρέπει να τον πείσουμε για τη χρησιμότητα της διάταξης.

Για τη ΔΕΗ

Στο ζήτημα της ΔΕΗ επανέλαβε   αυτά που που είπε ο αρμόδιος Υπουργός κος Σταθάκης. Το σχέδιο για τη μικρή ΔΕΗ, σημείωσε, που είχε αρχίσει να υλοποιεί η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου και το οποίο υπερασπίστηκε με πάθος ο κος Μητσοτάκης πριν από λίγο προέβλεπε την πώληση:

Του 22% του συνολικού παραγωγικού δυναμικού της ΔΕΗ

Του 21,4 του σημερινού λιγνιτικού δυναμικού της

Του 18% του σημερινού δυναμικού φυσικού αερίου της επιχείρησης,

Του 26,3% του σημερινού υδροηλεκτρικού δυναμικού της

«Η σημερινή κυβέρνηση και ευτυχώς ακύρωσε τον σχετικό νόμο από την άνοιξη του 2016 και πέτυχε μια συμφωνία που επιτρέπει στη ΔΕΗ να διατηρήσει το 90,9% του συνολικού δυναμικού της επιχείρησης χωρίς βεβαίως την πώληση υδροηλεκτρικών μονάδων ή μονάδων φυσικού αερίου, όπως ψευδώς ισχυρίστηκε πριν από λίγο ο κ. Μητσοτάκης. Την ίδια στιγμή τόσο η ΔΕΗ όσο και ο ΑΔΜΗΕ παραμένουν υπό δημόσιο έλεγχο».

Η συμφωνία που πετύχαμε κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης για να ευθυγραμμιστούμε με τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, σημείωσε,  βρίσκονται πλήρως στον αντίποδα των πολιτικών που η ΝΔ υλοποιούσε και τις οποίες σήμερα προτείνει ξανά στον ελληνικό λαό.

«Σε ό,τι αφορά τώρα τα ζητήματα της ελληνικής οικονομίας. Ανακοινώθηκε χθες από την  Eurostat ότι το 2017 καταγράψαμε πρωτογενές πλεόνασμα 4% του ΑΕΠ και δημοσιονομικό πλεόνασμα 0,8% του ΑΕΠ. Το αποτέλεσμα αυτό διαψεύδει πανηγυρικά  τις εκτιμήσεις της Νέας Δημοκρατίας τόσο το 2016 όσο και κατά τη διάρκεια του 2017 ότι η χώρα υποτίθεται ότι οδηγείται στα βράχια  αλλά και τις κινδυνολογικές προβλέψεις για την ενεργοποίηση του κόφτη.

Αντιθέτως η ελληνική κυβέρνηση όχι μόνο έχει καταφέρει να βάλει σε τάξη τα δημόσια οικονομικά αλλά μέσα σε δύο χρόνια έχει προχωρήσει και σε διανομή κοινωνικού μερίσματος που ξεπερνά τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ».

Για τα οικονομικά ζητήματα, ο υπουργός Επικρατείας  εστίασε  στην ανακοίνωση από την  Eurostat ότι το 2017 η ελληνική οικονομία κατέγραψε πρωτογενές πλεόνασμα 4% του ΑΕΠ και δημοσιονομικό πλεόνασμα 0,8% του ΑΕΠ.

«Το αποτέλεσμα αυτό», υπογράμμισε, «διαψεύδει πανηγυρικά  τις εκτιμήσεις της Νέας Δημοκρατίας τόσο το 2016 όσο και κατά τη διάρκεια του 2017 ότι η χώρα υποτίθεται ότι οδηγείται στα βράχια  αλλά και τις κινδυνολογικές προβλέψεις για την ενεργοποίηση του κόφτη.

Αντιθέτως η ελληνική κυβέρνηση, συμπλήρωσε, όχι μόνο έχει καταφέρει να βάλει σε τάξη τα δημόσια οικονομικά αλλά μέσα σε δύο χρόνια έχει προχωρήσει σε διανομή κοινωνικού μερίσματος που ξεπερνά τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η ελληνική κυβέρνηση, ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος,  παίρνει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες και προβαίνει σε όλες τις ενέργειες ώστε να ολοκληρωθούν τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της 4ης αξιολόγησης και να καταλήξουμε σε μια τελική συμφωνία για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους και για το μεταπρογραμματικό πλαίσιο εποπτείας της ελληνικής οικονομίας.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024