Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πολυχώρος πολιτισμού στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου

Πολυχώρος πολιτισμού στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου

Χάρη σε ιδιωτικές πρωτοβουλίες και με την υποστήριξη του Δήμου οι μαθητές θα έχουν στη διάθεσή τους ένα χώρο για να διαβάσουν, να χαλαρώνουν και να εκπαιδεύονται σε ζητήματα που πολλές φορές δεν «χωράνε» σε μια τυπική σχολική τάξη

Ένας ιδιαίτερος σύγχρονος πολυχώρος δημιουργήθηκε στο 6ο Δημοτικιό Σχολείο Αμαρουσίου, μετά από πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

Χάρη σε ιδιωτικές πρωτοβουλίες και με την υποστήριξη του Δήμου, αλλά κυρίως χάρη στο όραμα και την προσωπική εργασία μελών του Συλλόγου και γονέων του σχολείου οι μαθητές θα έχουν στη διάθεσή τους ένα χώρο για να διαβάσουν, να χαλαρώνουν και να εκπαιδεύονται σε ζητήματα που πολλές φορές δεν «χωράνε» σε μια τυπική σχολική τάξη.

Ο πολυχώρος – βιβλιοθήκη περιλαμβάνει αναγνωστήριο και δανειστική βιβλιοθήκη, εργαστήριο φυσικών επιστημών, γωνιά ανάγνωσης και δραματοποίησης παραμυθιού, χώρο διαλέξεων και προβολής εκπαιδευτικού υλικού και ταινιών.

Μιλώντας στο in.gr η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δήμητρα Μπαλόγιαννη μας εξήγησε ότι πρόκειται ουσιαστικά για έναν «ελκυστικό χώρο για τα παιδιά μας στο σχολικό περιβάλλον όπου εκεί σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, τους συγγραφείς, τους καλλιτέχνες και τους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών θα προωθεί την φιλαναγνωσία, την τέχνη σε κάθε μορφή της, την επιστήμη και πλήθος άλλων».

«Είναι ένα αποτέλεσμα κόπων και συνεργασίας του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, της εκπαιδευτικής κοινότητας και της δημοτικής αρχής» συνεχίζει η κ. Μπαλόγιαννη και προσθέτει: «Το κύριο χαρακτηριστικό όλων των φορέων ήταν  η επιμονή, η υπομονή και η διάθεση προσφοράς».

Στα εγκαίνια του πολυχώρου την περασμένη Κυριακή παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ο οποίος και συνεχάρη όλους όσοι συνέβαλαν στην αποπεράτωση αυτού του σχεδίου.

«Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνέβαλαν ώστε το όραμα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου να γίνει πράξη. Η εταιρεία Μυτιληναίος δεν είναι η πρώτη φορά που δείχνει την ευαισθησία του απέναντι στα παιδιά και είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο το γεγονός ότι το παράδειγμά του βρίσκει και άλλους μιμητές. Όταν ενώνουμε δυνάμεις όλα είναι εφικτά και σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε άλλη μία τέτοια περίπτωση. Από δω και στο εξής οι μαθητές του 6ου Δημοτικού θα «απολαμβάνουν» το διάβασμα. Ευχόμαστε και άλλοι τέτοιοι χώροι να ενσωματωθούν στα σχολεία μας. Εμείς ως Δήμος είμαστε κοντά στη σχολική κοινότητα για να στηρίξουμε και άλλες αντίστοιχες πρωτοβουλίες» ανέφερε ο κ. Πατούλης, στον χαιρετισμό του.

Η βιβλιοθήκη – πολυχώρος δεν θα μπορούσε να έχει γίνει πραγματικότητα χωρίς τη γενναιόδωρη χορηγία της εταιρίας Μυτιληναίος και τον γονέα αρχιτέκτονα Κώστα Μωραΐτη, ιδρυτή της εταιρίας Architek Design & Construction που αγκάλιασε την ιδέα και αφιλοκερδώς εκπόνησε την αρχιτεκτονική μελέτη και επέβλεψε το έργο δίνοντας αυτή την ιδιαίτερη αισθητική στον πολυχώρο.

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024