Την άμεση διερεύνηση των καταγγελιών δημάρχων, που υποστηρίζουν ότι ενώ δεν συναίνεσαν, παρουσιάστηκαν από το υπουργείο Παιδείας να συμφωνούν για την άμεση εφαρμογή στους δήμους τους, του νόμου υποχρεωτικής εγγραφής των τετράχρονων σε νηπιαγωγεία, αποφάσισε στη σημερινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Σύμφωνα με την ΚΕΔΕ, τις προηγούμενες ημέρες το υπουργείο είχε ανακοινώσει ότι ξεκινά από τον Σεπτέμβριο η εφαρμογή του νόμου σε 184 δήμους μετά από ομόφωνη απόφαση των αρμόδιων κατά τόπους επιτροπών που είχαν συστηθεί και στις οποίες συμμετείχαν και οι δήμαρχοι ή εκπρόσωποι τους.

Η ΚΕΔΕ θα αποστείλει σχετική επιστολή σε όλους τους δημάρχους που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα του υπουργείου, προκειμένου να αποσαφηνίσουν τη στάση που τήρησαν.

Επίσης θα ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου αλλά και με την αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, για την εξεύρεση βιώσιμων λύσεων στα πρακτικά προβλήματα που προκύπτουν από την εφαρμογή του νόμου.

Η ΚΕΔΕ απαιτεί, όπως τόνισε ο πρόεδρος της, Γιώργος Πατούλης, κυβέρνηση και Περιφέρειες να χρηματοδοτήσουν την ανέγερση νέων νηπιαγωγείων. Επίσης να διασφαλίσει η κυβέρνηση τη σίτιση, αθλητικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες, αλλά και διευρυμένο ωράριο λειτουργίας τους όπως στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Αυτοδιοικητικό Κίνημα», Απόστολος Κοιμήσης, πρότεινε επίσης να προσφύγουν δήμοι με τη στήριξη της ΚΕΔΕ στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας να μην εφαρμοσθεί ο νόμος.

Γράψτε το σχόλιο σας