Σχηματισμό κυβέρνησης με την κεντροαριστερά προτείνουν τα Πέντε Αστέρια
«Αν και η προσπάθεια αυτή αποτύχει, εμείς ζητάμε να πάμε και πάλι σε εκλογές, διότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να στηρίξουμε κυβερνήσεις τεχνοκρατών ή αποκλειστικής επιλογής του προέδρου της Δημοκρατίας» δήλωσε ο υποψήφιος πρωθυπουργός των Πέντε Αστέρων
«Πρέπει να διαπιστώσουμε αν υπάρχει δυνατότητα συγκυβέρνησης με την κεντροαριστερά» δήλωσε ο υποψήφιος πρωθυπουργός των Πέντε Αστέρων, Λουίτζι Ντι Μάιο, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον πρόεδρο της ιταλικής Bουλής, Ρομπέρτο Φίκο.
Ο Φίκο έλαβε τη Δευτέρα διερευνητική εντολή από τον πρόεδρο της ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματταρέλλα.
Σύμφωνα με τον Ντι Μάιο, οι προσπάθειες συγκρότησης κυβέρνησης των Πέντε Αστέρων με την Λέγκα έχουν σταματήσει οριστικά, διότι «ο Ματέο Σαλβίνι, γραμματέας της Λέγκα, αποφάσισε να παραμείνει σύμμαχος του Μπερλουσκόνι και να καταδικασθεί σε πολιτική ασημαντότητα».
Παράλληλα, τόνισε ότι μια ενδεχόμενη πολιτική συνεργασία με το «Δημοκρατικό Κόμμα» θα μπορούσε να βασιστεί στο «εισόδημα του πολίτη» για τους άνεργους, σε επίλυση του ασυμβίβαστου ανάμεσα στον ρόλο του πολιτικού και του επιχειρηματία και στην αποτελεσματική αντιμετώπιση του μεταναστευτικού.
Παραδέχθηκε, βέβαια, ότι «μια τέτοια συνεργασία δεν μπορεί να αποφασιστεί από την μια ημέρα στην άλλη».
Την Πέμπτη, βουλευτές και γερουσιαστές των Πέντε Αστέρων θα συζητήσουν το ενδεχόμενο πολιτικής συμπόρευσης με την κεντροαριστερά.
«Αν και η προσπάθεια αυτή αποτύχει, εμείς ζητάμε να πάμε και πάλι σε εκλογές, διότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να στηρίξουμε κυβερνήσεις τεχνοκρατών ή αποκλειστικής επιλογής του προέδρου της Δημοκρατίας» ολοκλήρωσε ο Λουίτζι Ντι Μάιο.
- Ιράν: Ο Τραμπ αφήνει «χώρο» για διαπραγματεύσεις, αλλά «διατηρεί όλες τις επιλογές στο τραπέζι»
- Βραζιλία: Ανακαλεί τον πρεσβευτή της στο Μπουένος Αϊρες μετά τις «προσβλητικές» δηλώσεις του Μιλέι
- ΛΔ Κονγκό: 3.200 κρούσματα του Εμπολα, συμπεριλαμβανομένων 1.405 θανατηφόρων
- Γερμανία: Ο υπουργός Μεταφορών ζητά την απόλυσή του κάνοντας λόγο για «αναξιοπρεπή κατάσταση»
- Ουκρανία: «Χτυπήθηκαν λιμάνια και πλοία» από τις ρωσικές δυνάμεις ενώ βυθίστηκε το Golden Leo
- Βιετνάμ: 17 ναυτικοί αγνοούνται έπειτα από ναυάγιο φορτηγού στη Νότια Σινική Θάλασσα
- Πετρέλαιο: Πτώση των τιμών κατά 5% και πλέον εξαιτίας ελπίδων για συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν
- Στενά του Ορμούζ: Αυτός είναι ο άνθρωπος που έπεισε τον Τραμπ να μην τα βομβαρδίσει άλλο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/hamid-khaleghi-bNWXW7ZvYGo-unsplash-1-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)
















![Γαλλία – Ισπανία: Πύρινη λαίλαπα, αυξάνονται διαρκώς οι εκτοπισμένοι – Απειλείται το Μπορντό [Χάρτες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/2026-07-26T150940Z_789349177_RC2RLMAHM5N8_RTRMADP_5_EUROPE-WEATHER-FRANCE-WILDFIRE-315x220.jpg)




































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442