Οι φανταστικοί χώροι του Αλέξη Χριστοδούλου
Ο Αλέξης Χριστοδούλου δεν θεωρεί πως ήταν πάντα καλλιτέχνης. Τα τελευταία χρόνια ζει στο Κέιπ Τάουν και είναι ένας περιζήτητος 3D δημιουργός. Οι φωτογραφίες είναι δικές του και ανήκουν μόνο στην σφαίρα της φαντασίας του. Πρόκειται για μέρη που μόνος του έχει δημιουργήσει και παραδέχεται πως είναι ειδυλλιακά μέρη για να αποσυρθεί κατά την σύνταξη του.
Από μερικές ώρες μέχρι αρκετές μέρες, τα φανταστικά μέρη του καλλιτέχνη μοιάζουν πέρα για πέρα αληθινά. Ίσως γιατί έχουμε ανάγκη από όμορφες εικόνες ή απλά γιατί το σχεδιαστικό του χέρι είναι μαγικό. Και αν και τα έργα του αντιπροσωπεύουν φανταστικούς χώρους, δανείζονται λεπτομέρειες από την αρχιτεκτονική και το σχεδιασμό της πραγματικής ζωής. Κτήρια από το Κέιπ Τάουν και τα ταξίδια του μέχρι σοβιετικά σανατόρια.
Ο Έλληνας θαυματοποιός χρησιμοποιεί τον αυστηρό υπερρεαλισμό στις σκηνές που φτιάχνει και τις μετριάζεται με παστέλ αποχρώσεις και μαλακές υφές. Μεταξύ αλήθειας και ονείρου μπορείς να συναντήσεις το όραμα του και αν είσαι ονειροπόλος θα τον λατρέψεις. Άλλωστε όπως τονίζει μέσα από το προσωπικό του προφίλ στο Instagram «Δεν πρόκειται για φωτογραφίες, είναι απλά φανταστικές δημιουργίες».
- Περιφέρεια προσφέρει επίδομα 300 ευρώ σε νεοδιοριζόμενους γιατρούς
- Οι καλλιτέχνες που χάσαμε το 2025, μέσα από τα δικά τους λόγια
- Τουρκία: Τρεις αστυνομικοί νεκροί σε μάχη με μέλη του ΙΚ στην επαρχία Γιάλοβα – Σκοτώθηκαν και έξι τζιχαντιστές
- Με Τζόουνς στην αποστολή η Παρτιζάν για Βαλένθια
- Εντυπωσιακές εικόνες από το ηφαίστειο Κιλαουέα στη Χαβάη: Νεαροί πόζαραν ανενόχλητοι δίπλα στη λάβα
- Gift card από τα Public: Χριστούγεννα χωρίς το άγχος της επιλογής

