Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οι τέσσερις εποχές κάτω από την ίδια στέγη

Οι τέσσερις εποχές κάτω από την ίδια στέγη

Μέσα σε μόλις 500 τετραγωνικά μέτρα, γνωρίζεις τις τέσσερις εποχές του χρόνου, τη μια μετά την άλλη.

Πως γίνεται να συναντηθούν και οι τέσσερις εποχές ταυτόχρονα στο Μιλάνο;

Η ιδιαίτερη αυτή εποχιακή συνάντηση, με τίτλο «Living Nature» πραγματοποιείται στα πλαίσια της εκδήλωσης Salone del Mobile, για τους λάτρεις του σχεδίου και τη διακόσμησης. Στο Design Week του Μιλάνου, ο αρχιτέκτονας Κάρλο Ράττι δημιούργησε ένα κίοσκι μέσα στο οποίο φιλοξένησε τις τέσσερις εποχές του χρόνου.

Στη μια πλευρά μπορείς να δεις το χιόνι και να παίξεις με χιονόμπαλες, ενώ στη άλλη θα σου ανοίξει σίγουρα η όρεξη όταν αντικρίσεις τις απολαυστικές μπάλες του παγωτού.

Μπορεί να είναι μια ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική κατασκευή στο κέντρο της Piazza del Duomo, μπροστά από τον καθεδρικό ναό του Μιλάνου, αλλά ταυτόχρονα μεταφέρει ένα ηχηρό μήνυμα που προβληματίζει τον κόσμο.

Η αλλαγή του κλίματος σε όλο τον κόσμο είναι αυτή που ενέπνευσε τον αρχιτέκτονα να δημιουργήσει αυτό το εποχιακό κιόσκι. Η καταστροφή της παραδοσιακής αντίληψης που είχαμε για τις εποχές του χρόνου αλλάζει ταχύτατα, με τη θερμοκρασία να παίζει τρελά κι αδιανόητα παιχνίδια το χειμώνα και το καλοκαίρι. Εκτός από την κλιματική αλλαγή, το μικρό κιόσκι ανοίγει ένα διάλογο για τη σύγχρονη σχέση των πόλεων με τη φύση, και για τις κλιματικές αλλαγές του πλανήτη και πως αυτές επηρεάζουν τις ζωές των ανθρώπων.

Μέσα σε 500 τετραγωνικά μέτρα ανακαλύπτεις πως θα έπρεπε να δείχνει κάθε εποχή. Κάθε δέκα λεπτά μπαίνουν στο χώρο μικρές ομάδες των δέκα ατόμων που εξερευνούν το έκθεμα του Μιλάνου.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024