Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Είναι καλή ιδέα να ξαναγυρίσω στον πρώην μου;

Είναι καλή ιδέα να ξαναγυρίσω στον πρώην μου;

Η σχέση σας δεν θα είναι πια όπως πριν αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα κάτι κακό

Κι όμως, το 50% των ζευγαριών έχει παραδεχτεί ότι έχει επιστρέψει στον/στην πρώην του μετά από χωρισμό. Το να χτίσεις τη σχέση από την αρχή δεν θα είναι τόσο απλό γιατί δημιουργούνται νέα δεδομένα. Επίσης, είναι μία στιγμή που σου δείχνει ότι πρέπει να ξαναδείς τα προβλήματα, τόσο μέσα στη σχέση, όσο και του ίδιου σου του εαυτού. Τελικά είναι καλή ιδέα, κι αν ναι, ποια είναι τα καίρια σημεία στα οποία πρέπει να δώσεις βάση από την αρχή κιόλας της επανασύνδεσης;

Το θέλετε και οι δύο στ’αλήθεια; Το ιδανικό σενάριο είναι να είστε και οι δύο ενθουσιασμένοι και να μην υπάρχει κάποιος που αμφιβάλλει γι αυτήν την επανασύνδεση. Όποια και να είναι η περίπτωση, κάθε μέρος οφείλει να ξεπεράσει την όποια άρνηση νιώθει και να αφήσει στην άκρη τους εγωισμούς εφόσον θέλει να ξαναμπεί σε μία σχέση που είχε προβλήματα. Αν πάλι επιστρέφεις στον πρώην σου επειδή απλά νιώθεις μοναξιά ή στενοχώρια, δεν είναι αρκετά καλός λόγος.

Αναγνωρίζουμε τα προβλήματα της σχέσης και τα επικοινωνούμε. Αντί να κάνουμε focus στα λάθη που κάνει ο άλλος και στα ελαττώματά του, καλό είναι να κάνουμε μία ενδοσκόπηση και να δούμε τα δικά μας ‘φάουλ’. Αυτό που βοηθά πάντοτε μία σχέση είναι να παραδεχόμαστε τα λάθη μας, να ζητάμε συγγνώμη αν χρειαστεί και να δείχνουμε ενσυναίσθηση.

Πάρτο από την αρχή. Μπορεί να ξέρεις ήδη τον άλλον αρκετά καλά, αλλά αυτή τη φορά τα πράγματα πρέπει να γίνουν με το ρυθμό σου, όσο αργά χρειάζεσαι. Ειδικά αν μένατε στο ίδιο σπίτι, δεν είναι υποχρεωτικό να γίνει αμέσως. Ίσα ίσα, που μπορεί να είναι αυτό που χρειάζεστε για την ώρα. Επίσης, δεν είναι κακό να ζητήσετε βοήθεια από ειδικό αν κρίνετε ότι αυτό θα σας κάνει καλό.

Αν είναι να επανασυνδεθείτε, κάντε το για τα καλά. Δεν χρειάζεται να ταλαιπωρείς τον εαυτό σου με on off καταστάσεις που σε κάνουν να αγωνιάς, να τσακώνεσαι και να είσαι σε μία μόνιμη ένταση. Έρευνες δείχνουν ότι αυτές είναι οι πιο τοξικές σχέσεις και φθείρουν το ‘δέσιμο’ μεταξύ του ζευγαριού.

Δέξου ότι η σχέση δεν θα είναι πια η ίδια. Αυτό όμως είναι καλό γιατί όντως δεν θα έπρεπε να είναι η ίδια σχέση. Υποτίθεται ότι μαθαίνεις μέσα από τα λάθη σου, ανακαλύπτεις τους λόγους για τους οποίους τα κάνεις και αποκτάς καλύτερη επικοινωνία με το σύντροφό σου.

Sports in

Οι Christian Louboutin μπότες που η Lana del Rey και η Taylor Swift δεν μπορούν να αποχωριστούν

Η Swift τις φορούσε καθ' όλη τη διάρκεια της παγκόσμιας περιοδείας που την έκανε δισεκατομμυριούχο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024