Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χωρίς δυναμική η ανάπτυξη

Χωρίς δυναμική η ανάπτυξη

Από τις χαμηλότερες στην ευρωζώνη η επίδοση της ελληνικής οικονομίας

Αλλη μία ευκαιρία δυναμικής ανάπτυξης ύστερα από πολυετή ύφεση φαίνεται πως χάνει η ελληνική οικονομία όπως μαρτυρούν τα μέχρι τώρα δεδομένα και οι εκτιμήσεις των αναλυτών. Μετά την αναθεώρηση επί τα χείρω της πρόβλεψης του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο από το 2,5% περιόρισε την εφετινή μεγέθυνση του ΑΕΠ στο 2,3%, ήρθε το ΔΝΤ να κάνει κάτι αντίστοιχο.

Σύμφωνα με το World Economic Outlook, το Ταμείο χαμήλωσε τον… πήχη στο 2% από 2,6% που ήταν η προ εξαμήνου εκτίμησή του. Μάλιστα για το 2019 περιορίζει την αύξηση του ΑΕΠ στο 1,8%.

Ανάλογη είναι η αίσθηση που έχουν και οι τεχνοκράτες των Βρυξελλών, ενώ δεν λείπουν και προβλέψεις για ανάπτυξη μόλις 1,5% (χωρίς δηλαδή αξιοσημείωτη μεταβολή σε σχέση με το 1,4% του 2017), οι οποίες δεν δημοσιοποιούνται διά της επίσημης οδού για να μην προκληθούν παρενέργειες στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις με τους εταίρους για την ελάφρυνση του χρέους.

Το βέβαιο είναι ότι μέχρι στιγμής η πορεία της ελληνικής οικονομίας διέψευσε όλους όσοι προέβλεπαν πως θα «εκτιναχθεί» σαν ένα πιεσμένο ελατήριο μετά την κάθετη πτώση του ΑΕΠ κατά τουλάχιστον 25% από το 2009 και μετά. Το παράδοξο είναι ότι αδυνατεί να πετύχει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης εν μέσω ενός ιδιαίτερα θετικού διεθνούς περιβάλλοντος. Είναι ενδεικτικό πως σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ η παγκόσμια οικονομία θα τρέξει εφέτος και το 2019 με 3,9% από 3,8% πέρυσι.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024