Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ζάεφ: ΠΓΔΜ και Ελλάδα δεν είχαν ποτέ καλύτερες σχέσεις

Ζάεφ: ΠΓΔΜ και Ελλάδα δεν είχαν ποτέ καλύτερες σχέσεις

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ υποστήριξε πως οι δύο χώρες βρίσκονται πιο κοντά από ποτέ στην επίλυση της διένεξής τους, τονίζοντας ότι προσπαθούν να βρουν «μια λύση που θα διαρκέσει για πάντα»

Στις προσπάθειες που κάνουν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ για την επίτευξη συμφωνίας σχετικά με την ονομασία που θα έχει η γειτονική χώρα αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ.

Όπως σημείωσε ο σκοπιανός υπουργός, η χώρα του «ποτέ δεν ήταν κοντά σε μια επίληση της διένεξής της με την Ελλάδα». «Πιστεύω ότι ποτέ δεν είχαμε καλύτερες συνθήκες για να πετύχουμε μια συνολική λύση… η οποία θα διαρκέσει για πάντα», δήλωσε ο Ζόραν Ζάεφ σε συνέντευξη που έδωσε το βράδυ της Παρασκευής στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως μια ενδεχόμενη αποτυχία τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, δεν θα ήταν «το τέλος του κόσμου».

«Εάν αυτή η διαφορά δεν επιλυθεί, δεν θα είναι το τέλος του κόσμου, θα ακολουθήσουμε το ευρωπαϊκό μας πρόγραμμα με τον έναν ή άλλο τρόπο», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ επιβεβαίωσε ότι «ένα τεράστιο μέρος του προβλήματος» έχει ήδη επιλυθεί, ωστόσο αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τις διαπραγματεύσεις, εξηγώντας ότι «αυτό θα μπορούσε να καταστρέψει εντελώς τη διαδικασία».

Ο κ. Ζάεφ αναφέρθηκε και στην προοπτική ένταξης της χώρας του στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τονίζοντας πως η έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης στην ΕΕ είναι πολύ σημαντική για την ΠΓΔΜ.

Σημείωσε, ωστόσο, ότι η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων είναι μια υπόσχεση «σταθερότητας» στην περιοχή και γενικότερα την Ευρώπη.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024