Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Με δύο φρεγάτες ενισχύει η Γαλλία το ελληνικό πολεμικό ναυτικό

Με δύο φρεγάτες ενισχύει η Γαλλία το ελληνικό πολεμικό ναυτικό

Επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας Φώτης Κουβέλης

Δύο γαλλικές φρεγάτες τύπου FREMM θα ενταχθούν στο Πολεμικό Ναυτικό, έπειτα από συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας. Το Παρίσι παραχωρεί τις φρεγάτες αυτές με χρονομίσθωση (leasing), δίνοντας ουσιαστικά ανάσα στο Πολεμικό Ναυτικό.

Όπως επιβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, το πρωί της Παρασκευής, οι δύο γαλλικές φρεγάτες τύπου FREMM θα πλεύσουν σε ελληνικές θάλασσες το καλοκαίρι.

Ο ίδιος σημείωσε ότι σε δεύτερο χρόνο η Ελλάδα θα αποκτήσει και μια ακόμη φρεγάτα τύπου FREMM, καθώς και μία άλλη Belh@rra. H τελευταία, δε, πρόκειται για φρεγάτα υπερσύγχρονης τεχνολογίας.

Σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη, η Ελλάδα δεν μπορεί να μπει στην κούρσα των εξοπλισμών, αλλά μπορεί να αναβαθμίσει την αποτρεπτική της δύναμη. «Η αναβάθμιση των μαχητικών μας πρέπει να γίνει, αλλά αυτό δεν αποτελεί συμμετοχή στην κούρσα των εξοπλισμών» είπε.

Σε ό,τι αφορά στις φρεγάτες, τόνισε ότι δεν πρόκειται για «χθεσινή απόφαση».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, έπειτα από τη συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας, γαλλικές φρεγάτες τύπου FREMM θα παραδοθούν έως τον Αύγουστο στο Πολεμικό Ναυτικό, με τον πλήρη εξοπλισμό τους.

Η συζήτηση για τις φρεγάτες ξεκίνησε τον Ιανουάριο και είχε θετική κατάληξη.

Αναμφισβήτητα, πρόκειται για ένα ηχηρό μήνυμα στήριξης της Ελλάδας από την ισχυρότερη στρατιωτικά χώρα της ΕΕ και με ιδιαίτερο νόημα, λόγω της κλιμάκωσης της έντασης στο Αιγαίο.

Οι πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι από το περιεχόμενο των επιστολών που αντάλλαξαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο γάλλος πρόεδρος Μανουέλ Μακρόν προκύπτει πως το Παρίσι αντιλαμβάνεται πλήρως το περίπλοκο γεωπολιτικό περιβάλλον μέσα στο οποίο καλείται να λειτουργήσει η Ελλάδα.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024