Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πιέσεις δέχονται οι τιμές των εμπορευμάτων

Πιέσεις δέχονται οι τιμές των εμπορευμάτων

Γιατί το πετρέλαιο και ο χρυσός θα σημειώσουν κέρδη το 2018 - Τι λένε οι αναλυτές

Η ανησυχητική γεωπολιτική εκτροπή των τελευταίων εβδομάδων επηρέασε ριζικά τα εμπορεύματα. Ενώ όμως το αργό πετρέλαιο και ο χρυσός επωφελήθηκαν από την ένταση, τα βιομηχανικά μέταλλα δέχθηκαν πλήγμα λόγω των προβλέψεων για χαμηλότερη οικονομική ανάπτυξη. Παράλληλα, ο αγροτικός κλάδος ήταν έρμαιο των καιρικών συνθηκών. Οι τιμές του πετρελαίου, μετά και την υποχώρηση στα αμερικανικά αποθέματα αργού και λόγω ανησυχιών για προβλήματα στον εφοδιασμό, αυξήθηκαν στα 72,77 δολ./βαρέλι για το Brent.

Τα αποθέματα αμερικανικού αργού υποχώρησαν αναπάντεχα κατά 1 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα στα 428 εκατ. βαρέλια, ανέφερε το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου. Υπουργοί χωρών του ΟPEC, επιφορτισμένοι να παρακολουθούν τη συμφωνία μείωσης της παραγωγής με χώρες εκτός ΟPEC, με επικεφαλής τη Ρωσία, συναντώνται την Παρασκευή στην Jeddah της Σαουδικής Αραβίας. Ο ΟPEC και 10 ακόμη πετρελαιοπαραγωγές χώρες έχουν μειώσει την ημερήσια παραγωγή κατά 1,8 εκατ. βαρέλια από τον Ιανουάριο του 2017 και δεσμεύθηκαν να μην την αυξήσουν μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους.

Στην άνοδο της τιμής του πετρελαίου συμβάλλουν και οι ανησυχίες των επενδυτών ότι η ένταση στη Μέση Ανατολή θα δημιουργήσει προβλήματα στον εφοδιασμό, όπως οι νέες αμερικανικές κυρώσεις κατά του Ιράν και η μείωση της παραγωγής στη Βενεζουέλα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Sports in

Oλυμπιακός: Η μεγάλη διαφορά με τον ΠΑΟ

Ο Ολυμπιακός πήρε στα χέρια του το πλεονέκτημα έδρας από την Μπαρτσελόνα και μέσα από το διπλό στη Βαρκελώνη, αναδύεται η μεγάλη διαφορά που έχει την εφετινή σεζόν με τον Παναθηναϊκό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024