Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λαϊκή Ενότητα: Παράδειγμα για τη χώρα μας οι κινητοποιήσεις στη Γαλλία

Λαϊκή Ενότητα: Παράδειγμα για τη χώρα μας οι κινητοποιήσεις στη Γαλλία

Τη συμπαράστασή της στον αγωνιζόμενο γαλλικό λαό εξέφρασε η Λαϊκή Ενότητα, σημειώνοντας πως οι συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις, θα έπρεπε να γίνουν παράδειγμα και για την χώρα μας

Την αμέριστη συμπαράσταση και τη διεθνιστική της αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο γαλλικό λαό εξέφρασε η Λαϊκή Ενότητα.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΛΑΕ, ο λαός της Γαλλίας παλεύει με απεργιακές κινητοποιήσεις, καταλήψεις πανεπιστημίων και μεγαλειώδη συλλαλητήρια, να βάλει ένα «φράγμα» στις αντιλαϊκές ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση Μακρόν.

«Η συνδικαλιστική οργάνωση CGT και οι Γάλλοι εργαζόμενοι στους εθνικούς σιδηροδρόμους (SNCF), προχωρούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις, αντιτιθέμενοι στην κατάργηση του δημόσιου χαρακτήρα στους σιδηροδρόμους, μία νομοθετική ρύθμιση που μας θυμίζει το -αντί πινακίου φακής- ξεπούλημα του ΟΣΕ σε ιταλικά συμφέροντα και την αποκρατικοποίηση των αντίστοιχων ελληνικών σιδηροδρόμων» αναφέρει η ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας.

Όπως συμπληρώνει, «οι Γάλλοι φοιτητές βρίσκονται επί ποδός πολέμου για να ανατρέψουν με τις κινητοποιήσεις τους τις μεταρρυθμίσεις Μακρόν στην Παιδεία, που θα λειτουργήσουν εις βάρος της προοπτικής φοίτησης των οικονομικά ασθενέστερων φοιτητών. Η καταστολή των φοιτητικών κινητοποιήσεων, με την είσοδο των αντίστοιχων ΜΑΤ στα γαλλικά πανεπιστημιακά ιδρύματα αποτελούν την καλύτερη επισφράγιση της αυταρχικής αντίληψης της γαλλικής κυβέρνησης».

Σύμφωνα με τη Λαϊκή Ενότητα, «ο λαοπρόβλητος Μακρόν, προωθεί την νεοφιλελεύθερη ατζέντα του, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την εξουσία στην Γαλλία και δείχνει τον δρόμο και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις και πλήρη αποδιοργάνωση του δημοσίου τομέα εις βάρος της κερδοφορίας των ολίγων».

«Οι πολιτικές αυτές, οι οποίες αποτελούν συνέχεια τον πολιτικών του Ολάντ και οι οποίες οδήγησαν στην τελική κατάρρευση του, δεν μπορεί παρά να προμηνύουν ανάλογη τύχη και για τον πρόεδρο Μακρόν, ανοίγοντας παράλληλα καινούριες προοπτικές για την μαχόμενη γαλλική αριστερά.
Τόσο ο γαλλικός όσο και ο ελληνικός λαός, δεν θα υποχωρήσουν στις νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις και θα επιδείξουν αποφασιστική αντίσταση με απεργιακές κινητοποιήσεις και ξεσηκωμό αντίθετα στις κυβερνήσεις λιτότητας, σε Ελλάδα και Γαλλία» καταλήγει.

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος: Κρίσιμη «μάχη» στον Πειραιά, με «φόντο» το Final-4!

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την πανίσχυρη και αήττητη Φερεντσβάρος, την οποία υποδέχεται στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο, για την κρίσιμη 4η αγωνιστική των προημιτελικών ομίλων του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024