Περιορισμένες μεταβολές στις διεθνείς αγορές σήμερα το πρωί, σύμφωνα με ανάλυση της Alpha Bank.

Σύμφωνα με την τελική μέτρηση, ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη διαμορφώθηκε το Μάρτιο χαμηλότερα (1,3%) του αναμενομένου (1,4%) και του μέσου όρου δώδεκα μηνών (1,4%), συνηγορώντας υπέρ της εκτίμησης ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πιθανόν θα διατηρήσει το επιτόκιο αναφοράς στο 0%, στον ορίζοντα του ενός έτους.

Στη Μ. Βρετανία ο πληθωρισμός εμφάνισε το Μάρτιο μη αναμενόμενη υποχώρηση σε χαμηλό (2,5%) ενός έτους, ωστόσο διαμορφώνεται υψηλότερα του μέσου όρου δέκα ετών (2,4%).

Ο δομικός πληθωρισμός εμφάνισε μη αναμενόμενη υποχώρηση σε χαμηλό (2,3%) ενός έτους, παραμένοντας ωστόσο υψηλότερα του μέσου όρου δέκα ετών (2,1%).

Στην οικονομική έκθεση της Ομοσπονδιακής Τραπέζης των ΗΠΑ (Beige Book), αναφέρθηκε ότι όλες οι περιφερειακές Fed διαπίστωσαν ήπια οικονομική ανάπτυξη κατά τη χρονική περίοδο Μαρτίου-Απριλίου.

Στην Ευρωζώνη αναμένεται το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών Φεβρουαρίου και στη Μ. Βρετανία οι λιανικές πωλήσεις Μαρτίου. Στις ΗΠΑ ανακοινώνονται οι εβδομαδιαίες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας, ο δείκτης μεταποίησης Φιλαδέλφεια Fed Απριλίου, καθώς και ο πρόδρομος οικονομικός δείκτης Μαρτίου.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο