Θα κάνω μια αποκάλυψη σήμερα και ταυτόχρονα θα ζητήσω συγγνώμη από τους ευγενικούς αναγνώστες μου: εδώ και μήνες με «πολιορκούσαν» φίλοι από το ΕΜΠ να «γράψω κάτι» σχετικά με την ιλιγγιώδη ανέλιξη της πρωθυπουργικής συντρόφου κυρίας Μπαζιάνα.

Αλλη φίλη από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, εξοργισμένη από τη σκανδαλώδη, κατ’ εκείνη, πανεπιστημιακή εξέλιξη της κυρίας Μπαζιάνα, με ειδοποίησε, εγκαίρως, πρέπει να πω, από τα μέσα Μαρτίου, ότι «ετοιμάζεται» η μεταπήδησή της από το διοικητικό προσωπικό του ΕΜΠ σε θέση Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (ΕΔΙΠ), με την προσθήκη ότι αυτό είναι ο προθάλαμος του να γίνει μόνιμη καθηγήτρια του Πολυτεχνείου. Και «με ποια προσόντα».

Δεν έγραψα τίποτε εξ όλων αυτών και απολογούμαι. Αλλά πεποίθησή μου ήταν και είναι πως δεν μπορεί ένας πρωθυπουργός να κρίνεται για το τι κάνει η σύζυγός του ή τι κάνουν οι υπουργοί του για εκείνη, προκειμένου να του φανούν αρεστοί.

Τα ζητήματα είναι πολιτικά και τον Τσίπρα, όπως πολύ καλά γνωρίζουν αυτοί που με διαβάζουν, πολιτικά τον κρίνω και αυτό θα συνεχίσω να κάνω.
Για το αν δικαίως ή αδίκως, αξιοκρατικά ή σκανδαλωδώς προήχθη η κυρία Μπαζιάνα σε διδάσκουσα στο ΕΜΠ, νομίζω ότι αρμοδιότερη να κρίνει είναι πρωτίστως η κοινωνία και δευτερευόντως η πανεπιστημιακή κοινότητα, η οποία, πρέπει να το σημειώσω αυτό, αποτέλεσε κατά το παρελθόν, σχεδόν στο σύνολό της, ισχυρό υποστηρικτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ολόκληρο το άρθρο μπορείτε να το διαβάσετε εδώ: