Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κρυφές δημοσκοπήσεις - κόλαφος για Καμμένο και κυβέρνηση

Κρυφές δημοσκοπήσεις – κόλαφος για Καμμένο και κυβέρνηση

Οι πολίτες στέλνουν επίσης μηνύματα στο Μαξίμου ότι η υπόθεση των εθνικών θεμάτων, με τον τρόπο που γίνεται η διαχείρισή τους, ειδικά από τον κ. Καμμένο, κάνει μεγάλη ζημιά αντί να φέρνει όφελος

Καμμένο χαρτί είναι για το Μέγαρο Μαξίμου ο Πάνος Καμμένος καθώς πλέον τον θεωρούν μεγάλο «βαρίδι» που ωστόσο δεν μπορούν να ξεφορτωθούν. Οι κρυφές δημοσκοπήσεις που έχουν φτάσει στα χέρια του πρωθυπουργού, από συνεργάτες του οι οποίοι γνωρίζουν από μετρήσεις της κοινής γνώμης, είναι εξαιρετικά απογοητευτικές.

Οι πολίτες όχι μόνο δείχνουν παντελή έλλειψη εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του υπουργού Αμυνας, αλλά και δείχνουν ότι κατηγορούν συλλήβδην την κυβέρνηση για αλλοπρόσαλλη εξωτερική πολιτική.

Οι πολίτες στέλνουν επίσης μηνύματα στο Μαξίμου ότι η υπόθεση των εθνικών θεμάτων, με τον τρόπο που γίνεται η διαχείρισή τους, ειδικά από τον κ. Καμμένο, κάνει μεγάλη ζημιά αντί να φέρνει όφελος. Πλήττει την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και προκαλεί αποσυσπείρωση αντί να φέρνει παλαιούς και νέους ψηφοφόρους πιο κοντά με βάση τις αγωνίες για την εξέλιξη των μετώπων με τα Σκόπια, αλλά κυρίως με την Τουρκία.

Το in.gr ρώτησε δημοσκόπους, επίσης, για το ποιοι ευνοούνται από την κυριαρχία των εθνικών θεμάτων στην επικαιρότητα. Ποιοι «τσιμπάνε» ποσοστά στην κοινή γνώμη από το πολεμικό κλίμα που επικρατεί τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι απαντήσεις εκπλήσσουν κυρίως ως προς τη σκοπιμότητα των κινήσεων Καμμένου. Αν δηλαδή ο στόχος του με τις πατριωτικές κορώνες είναι να διασωθούν πολιτικά οι ΑΝΕΛ, κάνει μεγάλο λάθος. Οι μετρήσεις δείχνουν μεν μεγάλο ενδιαφέρον για τα εθνικά θέματα, και αγωνία για τον εξ Ανατολών κίνδυνο, όμως, αυτό το συναίσθημα δεν το καρπώνεται ο Πάνος Καμμένος που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας.

Μάλιστα, όπως λένε οι ερευνητές, αυτοί που τσιμπάνε είναι οι «γνήσιοι» υπερπατριώτες, δηλαδή οι Χρυσαυγίτες που κερδίσουν 1 με 2 ποσοστιαίες μονάδες.

Γνήσιοι εννοείται με την έννοια της μόνιμης ρητορείας με πατριδοκάπηλο χαρακτήρα που χρησιμοποιεί η Χρυσή Αυγή από τότε που κυριάρχησε στον ακροδεξιό χώρο.

Σκοπιμότητες

Για τον Πάνο Καμμένο οι πολίτες πιστεύουν ότι δεν έχει σταθερές απόψεις κι ότι κυριαρχείται από σκοπιμότητες οι οποίες και χαράσσουν κάθε φορά τη στρατηγική που ακολουθεί.

Ούτε βεβαίως η κυβέρνηση κερδίζει, παρ’ ότι σε κρίσιμες περιόδους για τη χώρα οι πολίτες έχουν την ανάγκη να κρατηθούν από την κυβέρνησή τους. Εκτιμούν ότι οι παλινωδίες αποτελούν καθημερινό στοιχείο για την παρούσα κυβέρνηση κι ότι η έλλειψη εθνικής γραμμής συνεννόησης με τα άλλα κόμματα, κάνει ζημιά στη χώρα. Κάτι που κατά κύριο λόγο το χρεώνουν στην κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου και λιγότερο στα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ισως τα ευρήματα που έχει στα χέρια της η κυβέρνηση να αποτελούν και την αιτία για την απομόνωση του υπουργού Αμυνας. Η «εξαφάνισή» του από την επίσκεψη στο ακριτικό Καστελόριζο, η στάση του πρωθυπουργού να δίνει πρωτοβουλίες στον Φώτη Κουβέλη και στον Α/ΓΕΕΘΑ κ. Αποστολάκη δείχνουν την οργή για τον κ. Καμμένο. Αν και από χθες υπήρξε εκνευρισμός και για τον αναπληρωτή υπουργό Αμυνας για τα όσα είπε περί ακήρυχτου πολέμου στο Αιγαίο.

Οργή υπάρχει και από την πλευρά του Πάνου Καμμένου ο οποίος αντιλαμβάνεται το «άδειασμα» από το Μαξίμου, αλλά έχει πάντα στα χέρια του το πιο ισχυρό χαρτί. Κι αυτό δεν είναι άλλο από την πλειοψηφία που εξασφαλίζει στην κυβέρνηση… μέχρι τέλους.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024