
Εγκαίνια για τη «γεωμετρική» Εθνική Βιβλιοθήκη του Κατάρ
Στα χέρια του λαού παραδόθηκε η Εθνική Βιβλιοθήκη στη Ντόχα, την πρωτεύουσα του Κατάρ.
Ολοκληρώθηκε η κατασκευή της Εθνικής Βιβλιοθήκης του Κατάρ και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Ένα τεράστιο κτίριο μεγάλων διαστάσεων είναι έτοιμο να φιλοξενήσει χιλιάδες ανθρώπους και να ικανοποιήσει την ανάγκη και τη δίψα τους για γνώση με ποικίλα βιβλία. Τα επίσημα εγκαίνια της βιβλιοθήκης έγιναν τη Δευτέρα 16 Απριλίου, από τον εμίρη του Κατάρ, Ταμίμ Μπιν Χαμάντ.
Περιλαμβάνει την εθνική, δημόσια και πανεπιστημιακή συλλογή βιβλίων. Πολύτιμα κείμενα και χειρόγραφα σχετικά με την αραβο-ισλαμικό πολιτισμό στεγάζονται επίσης στο νέο πολιτιστικό κόσμημα του Κατάρ. Πάνω από ένα εκατομμύριο βιβλία διατίθενται στους επισκέπτες της βιβλιοθήκης, ενώ έχει υπολογιστεί χώρος για χιλιάδες αναγνώστες και βιβλιοφάγους, δεδομένου ότι η έκταση του κτιρίου υπολογίζεται στα 42.000 τετραγωνικά μέτρα.
Εντυπωσιακό είναι το στήσιμο της βιβλιοθήκης με το ιδιαίτερο σχέδιο της πρόσοψης που συνδυάζεται με μια μεγάλη έκταση τζαμιών που επιτρέπει και το φυσικό φωτισμό του χώρου.
Εκτός από τα αμέτρητα ράφια που είναι γεμάτα με βιβλία, τα βλέμματα τραβά το πάτωμα της βιβλιοθήκης που είναι φτιαγμένο από μάρμαρο.
Ένα νέο σημείο στο κέντρο του Κατάρ επιτρέπει την ανταλλαγή γνώσεων τόσο φυσικά, όσο και ψηφιακά.
- Κοινωνικός Τουρισμός: Σήμερα Δευτέρα η τελευταία μέρα για τις αιτήσεις
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (27/4): Πού θα δείτε το ΑΕΚ – ΠΑΟΚ και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
- Οταν το επίδικο είναι η πραγματική αλλαγή, οι πολιτικές διεργασίες δεν μπορεί να ακολουθούν την πεπατημένη
- Μια ματιά στο οικογενειακό άλμπουμ των «αυτοεξόριστων» Μαύρων Πανθήρων στην Αλγερία
- Τρεις νεκροί στο τελευταίο στρατιωτικό πλήγμα των ΗΠΑ σε «σκάφος με ναρκωτικά» στον Ειρηνικό Ωκεανό
- Εξαπλώνεται το φαινόμενο του shrinkflation στα σούπερ μάρκετ – Τι να προσέχουμε
