Λίγο μετά τις 10 το πρωί έφτασε στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου ο Αλέξης Τσίπρας. Αμέσως, σύμφωνα με το πρόγραμμα, επιβιβάστηκε σε ελικόπτερο Σινούκ της Πολεμικής Αεροπορίας και πήγε στο Καστελόριζο. Εκεί εγκαινίασε μονάδα αφαλάτωσης και μίλησε για την οικονομία, τις προοπτικές της χώρας, τα εθνικά θέματα, τον ηρωϊκό σμηναγό Μπαλταδώρο, τις τουρκικές προκλήσεις.

Από ποιον συνοδευόταν έχει σημασία. Ο πρωθυπουργός λοιπόν πήρε μαζί του τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, ο οποίος χαίρει της απολύτου εμπιστοσύνης του.

Ποιον δεν πήρε; Ποιος δεν θα πάει Καστελόριζο; Μα φυσικά ο Πάνος Καμμένος με τις πληροφορίες να λένε ότι έχει εξοργιστεί με το Μαξίμου.

Ισως, όχι τόσο όσο το Μαξίμου βεβαίως που του στέλνει ένα μήνυμα. Ο πρωθυπουργός πάει στο Καστελόριζο ως ένδειξη σεβασμού στο θάνατο του σμηναγού Μπαλταδώρου, θέλοντας να ενισχύσει το φρόνημα των ελλήνων στρατιωτών αλλά και στέλνοντας μήνυμα στους Τούρκους οι οποίοι συνεχίζουν να προκαλούν.

Εν απουσία του υπουργού Αμυνας κι αυτό λέει πολλά. Το κυριότερο: Ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός θέλει να δείξει την εμπιστοσύνη του στις Ενοπλες Δυνάμεις μέσω της στρατιωτικής ηγεσίας, δηλαδή του κ. Αποστολάκη, κι όχι μέσω της πολιτικής ηγεσίας, δηλαδή του κ. Καμμένου.

Να θυμίσουμε ότι ο κ. Αποστολάκης ήταν αυτός που ενημέρωσε τον κ. Τσίπρα για τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Εβρο, κι αυτός που συνομίλησε με πρέσβη για την τύχη τους.

Και μιας και είναι στην επικαιρότητα οι σημαίες στα νησιά Ανθρωποφάγοι, να είστε σίγουροι πως αν δεν κρινόταν η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της κυβέρνησης, θα είχαν κάποιοι ήδη… κατασπαράξει τον Πάνο Καμμένο.

Γράψτε το σχόλιο σας