Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αλ. Τσίπρας: Οδεύουμε σε καθαρή έξοδο χωρίς νέες βαριές δεσμεύσεις

Αλ. Τσίπρας: Οδεύουμε σε καθαρή έξοδο χωρίς νέες βαριές δεσμεύσεις

Μιλώντας στο 13ο περιφερειακό συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση Νοτίου Αιγαίου

«Οδεύουμε σε καθαρή έξοδο από τα μνημόνια» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, «χωρίς πιστοληπτική γραμμή στήριξης και νέες βαριές δεσμεύσεις για τα χώρα και το λαό», εξαπολύοντας επίθεση σε αυτούς που «προεξοφλούσαν» το δεύτερο σενάριο.

Μιλώντας στο 13ο περιφερειακό συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση Νοτίου Αιγαίου, ο πρωθυπουργός σημείωσε πως «κάποιοι ενδεχομένως να στενοχωριούνται λίγο με αυτή την εξέλιξη. Όχι γιατί θεωρούν αποτελεσματικότερη την πιστοληπτική γραμμή, αλλά γιατί την χρειαζόντουσαν, ώστε να μπορούν να φωνάζουν ότι η χώρα δε βγαίνει από τη κρίση, δε μπορεί να ανασάνει και να ανακάμψει».

«Είναι οι ίδιοι που το 2015 προεξοφλούσαν ότι θα γυρίσουμε στη δραχμή, οι ίδιοι που το 2016 προεξοφλούσαν ότι δε θα κλείσουν οι πρώτες αξιολογήσεις και θα καταρρεύσει η οικονομία, οι ίδιοι που το 2017 προεξοφλούσαν ότι θα ενεργοποιηθεί ο περίφημος κόφτης. Αυτοί οι ίδιοι, λοιπόν, δεν κουράζονται να προεξοφλούν αρνητικές εξελίξεις. Έτσι και  το 2018 προεξόφλησαν και ότι δε θα έχουμε καθαρή έξοδο από τα μνημόνια αλλά πιστοληπτική γραμμή, δηλαδή νέο μνημόνιο» πρόσθεσε.

«Να μην επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος»

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως «δεν πρέπει να επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία και να χτίσουμε το αύριο όχι με τα υλικά του χθες, αλλά αξιοποιώντας τις παραγωγικές δυνατότητες του κάθε τόπου ξεχωριστά»

«Σήμερα, μετά από οχτώ ολόκληρα χρόνια σκληρά και πέτρινα, η οικονομία ξαναπατάει στα πόδια της και η Ελλάδα είναι σε θέση να διαμορφώσει αυτόνομα την δική της αναπτυξιακή πολιτική. Το δικό μας σχέδιο, βασισμένο στις δικές μας ανάγκες, χωρίς υποδείξεις τρίτων» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

«Πιλοτική εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου από 1η Ιουλίου»

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε την πιλοτική εφαρμογή του μεταφορικού ισοδυνάμου από την 1η Ιουλίου στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, καθώς και σε ορισμένα μικρότερα νησιά στις Κυκλάδες, κάνοντας λόγο για «εμβληματικού και ιστορικού χαρακτήρα» νομοθετική πρωτοβουλία.

Ανέφερε ότι η πιλοτική εφαρμογή του μεταφορικού ισοδυνάμου στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου πρόκειται να ξεκινήσει την 1η Ιουλίου και η χρηματοδότηση για το 2018 ανέρχεται σε 50 εκατ. ευρώ, ενώ για το 2019 τουλάχιστον σε 150 εκατ. ευρώ.

Όπως εξήγησε, το κόστος θα επιδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με κανόνες συμβατούς για τις κρατικές ενισχύσεις στην ΕΕ.

Επεσήμανε, δε, ότι η εφαρμογή του μεταφορικού ισοδυνάμου εναρμονίζει το κόστος μετακίνησης των νησιωτών επιβατών και των εμπορευμάτων, από και προς τα νησιά, σε σχέση με το κόστος των χερσαίων μετακινήσεων.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024