Ισόβια κάθειρξη στον αγγειοχειρουργό για τη δολοφονία μεσίτριας
Οι δικαστές του Πρωτοβάθμιου Κακουργιοδικείου τον έκριναν ομόφωνα ένοχο για «ανθρωποκτονία, τελεσθείσα διά παραλείψεως, με ενδεχόμενο δόλο» και «περιύβριση νεκρού»
Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο 39χρονος ειδικευόμενος αγγειοχειρουργός, ο οποίος κάθισε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενος για τη δολοφονία της 36χρονης μεσίτριας, η οποία εξαφανίστηκε τον περσινό Απρίλιο ύστερα από επίσκεψή της στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και βρέθηκε νεκρή σε γκρεμό στο Παλιούρι Χαλκιδικής.
Οι δικαστές του Πρωτοβάθμιου Κακουργιοδικείου τον έκριναν ομόφωνα ένοχο για «ανθρωποκτονία, τελεσθείσα διά παραλείψεως, με ενδεχόμενο δόλο» και «περιύβριση νεκρού», καθώς δεν πείστηκαν από τον ισχυρισμό του ότι ο θάνατος της άτυχης γυναίκας ήταν αποτέλεσμα ιατρικού λάθους.
Επιπλέον, το δικαστήριο αποφάσισε κατά πλειοψηφία (5-2 ψήφους) να μην του χορηγήσει ελαφρυντικό, επιβάλλοντας τελικά την ποινή της ισόβιας κάθειρξης (για την ανθρωποκτονία) και επιπλέον φυλάκιση δύο ετών (για την περιύβριση νεκρού). Ανέκφραστος και με σκυμμένο το κεφάλι, ο κατηγορούμενος γιατρός άκουσε την ετυμηγορία και μετά το πέρας της διαδικασίας πήρε τον δρόμο για τις φυλακές.
Η γεωργιανής καταγωγής γυναίκα, μητέρα τριών παιδιών, είχε επισκεφθεί το «Ιπποκράτειο» σε ημέρα γενικής εφημερίας για να υποβληθεί σε θεραπεία αφαίρεσης κιρσών από τα πόδια. Αφού ο 39χρονος την οδήγησε σε εγκαταλελειμμένο χώρο του νοσοκομείου, της χορήγησε δύο ισχυρά αναισθητικά φάρμακα, τα οποία, σύμφωνα με τους περισσότερους μάρτυρες της δίκης, δεν ήταν απαραίτητα για τέτοιου είδους επεμβάσεις. Αυτά τα αναισθητικά, όπως επισημάνθηκε κατά την εισαγγελική πρόταση, προκάλεσαν στη γυναίκα άπνοια και αναπνευστική καταστολή με συνέπεια να επέλθει ο θάνατός της.
Στη συνέχεια, ο κατηγορούμενος «φόρτωσε» την 36χρονη στο αυτοκίνητό του και την οδήγησε στη Χαλκιδική, πετώντας το πτώμα της σε απόκρημνη περιοχή, όπου βρέθηκε τα επόμενα 24ωρα σε κατάσταση αποσύνθεσης. Η Αστυνομία από την πρώτη στιγμή τον «στοχοποίησε», καθώς ήταν ο τελευταίος που εμφανιζόταν να έχει επικοινωνία μαζί της. Δεν ήταν -όμως- μόνο οι τηλεφωνικές επικοινωνίες που τον «πρόδωσαν» αλλά και το gps στη συσκευή του κινητού του τηλεφώνου, το οποίο αποτύπωνε όλη η διαδρομή που ακολούθησε από τη Θεσσαλονίκη προς τη Χαλκιδική, ενώ -επιπλέον- στο αυτοκίνητό του βρέθηκε βιολογικό υλικό της θανούσας.
«Ήμουν άλλος άνθρωπος, ήταν κάτι που με ξεπερνούσε» είπε απολογούμενος ενώπιον των δικαστών, κάνοντας λόγο για «φαύλο κύκλο» και «αψυχολόγητες ενέργειες», στις οποίες προέβη, όταν διαπίστωσε το θάνατό της. «Δεν βρήκα το θάρρος να απευθυνθώ σε κάποιον να πω τι είχε συμβεί. Δεν μπορούσα να το αποδεχθώ ούτε να σκεφθώ ψύχραιμα. Την έβαλα στο αυτοκίνητο κι άρχισα να οδηγώ. Ήμουν χαμένος τελείως» πρόσθεσε.
- Φωτιά στο Κιλκίς – Μήνυμα από το 112
- Ακρίβεια: Καλοκαίρι στην πόλη για τους μισούς Έλληνες – «Φωτιά» οι τιμές στα νησιά
- Η Ρεάλ που θέλει να «δέσει» τον Βινίσιους και η «μαύρη λίστα» του Μουρίνιο
- O Σεθ Ρόγκεν αποκαλύπτει τον λόγο για τον οποίο η Αν Χάθαγουεϊ αποχώρησε από το «Knocked Up»
- Φοιτητικό επίδομα: Μέχρι πότε θα μείνει ανοιχτή η πλατφόρμα για την αίτηση
- Φλόριντα: Συγκλονίζει ο σύντροφος της 31χρονης που κατασπάραξε αλιγάτορας – «Αυτό ήταν το τελευταίο που μου είπε»
- Κρήτη: Αγνοείται 74χρονη στο Ηράκλειο – Έρευνες για τον εντοπισμό της με drone και εκπαιδευμένο σκύλο
- ΕΛΑΣ: Η Πολιτεία ζητά από τους δικηγόρους να συμπράξουν στο «κυνήγι κεφαλών» – Θα καταργήσουμε την ΚΥΑ για το άσυλο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/marek-piwnicki-L3Yg5RtS_JA-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442