Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μ.Μποζντάγ: Η Τουρκία δεν είναι υπέρ μίας χώρας ούτε εναντίον κάποιας άλλης στη Συρία

Μ.Μποζντάγ: Η Τουρκία δεν είναι υπέρ μίας χώρας ούτε εναντίον κάποιας άλλης στη Συρία

Δηλώσεις του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης για το Συριακό

Η Τουρκία δεν είναι υπέρ μίας χώρας ούτε εναντίον κάποιας άλλης στη Συρία και η πολιτική της στην περιοχή είναι διαφορετική από εκείνη του Ιράν, της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπεκίρ Μποζντάγ.

Τα σχόλια του Μποζντάγ, που είναι και κυβερνητικός εκπρόσωπος, δόθηκαν ως απάντηση σε ερώτηση δημοσιογράφου για ένα σχόλιο που είχε κάνει νωρίτερα ο γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος είχε δηλώσει πως η υποστήριξη της Τουρκίας στα πυραυλικά πλήγματα εναντίον της Συρίας έδειξε ότι «διαχώρισε τη θέση της» από τη Ρωσία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία και η Γαλλία εξαπέλυσαν περισσότερους από 100 πυραύλους εναντίον της Συρίας την Παρασκευή, σε μια επιχείρηση που σύμφωνα με το Πεντάγωνο υπήρξε απόρροια στοιχείων ότι ο σύρος πρόεδρος, Μπασάρ αλ Άσαντ, ευθύνεται για μια επίθεση με χημικά όπλα στην οποία χρησιμοποιήθηκε, το λιγότερο, αέριο χλωρίου.

«Η πολιτική της Τουρκίας στη Συρία δεν είναι υπέρ μίας χώρας ή εναντίον μιας άλλης. Δεν υπάρχει αλλαγή στην πολιτική που ακολουθεί η Τουρκία» δήλωσε ο Μποζντάγ στους δημοσιογράφους στο Κατάρ.

«Δεν έχουμε κοινή στάση με τις Ηνωμένες Πολιτείες στο θέμα των YPG, η θέση της Τουρκίας δεν έχει αλλάξει. Είμαστε επίσης εναντίον της άνευ όρων υποστήριξης του (συριακού) καθεστώτος και διαφωνούμε με το Ιράν και τη Ρωσία γι’ αυτό» είπε.

Ενώ η Τουρκία συνεργάζεται τόσο με τη Ρωσία όσο και με το Ιράν για την εν μέρει αποκλιμάκωση της βίας στη Συρία, η Άγκυρα ζητά εδώ και καιρό την αποχώρηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ από την εξουσία και υποστηρίζει τους αντάρτες που μάχονται εναντίον του. Οι κύριοι υποστηρικτές του Άσαντ είναι η Μόσχα και η Τεχεράνη.

Η Τουρκία διαφωνεί επίσης έντονα με την Ουάσιγκτον για την υποστήριξη που παρέχουν οι ΗΠΑ στην πολιτοφυλακή των Κούρδων της Συρίας YPG, η οποία κατά την Άγκυρα είναι τρομοκρατική και συνδέεται με τους κούρδους μαχητές που πραγματοποιούν από το 1984 αντάρτικο στο τουρκικό έδαφος.

Η Τουρκία εξέφρασε την υποστήριξή της στα αεροπορικά πλήγματα των αμερικανικών, βρετανικών και γαλλικών δυνάμεων, λέγοντας πως στέλνουν ένα μήνυμα προς τον Άσαντ. Ο Μποζντάγ είπε πως η Τουρκία δεν διστάζει να συνεργάζεται με οποιαδήποτε χώρα προασπίζεται «σωστές αρχές» στη Συρία.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024