Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε κατάσταση νευρικής κρίσης ο Άγιαξ

Σε κατάσταση νευρικής κρίσης ο Άγιαξ

Ο Άγιαξ κατέκτησε για τελευταία φορά το πρωτάθλημα την αγωνιστική περίοδο 2013-2014

Το ντέρμπι κορυφής του ολλανδικού πρωταθλήματος αποδείχθηκε πως ήταν παράσταση για ένα ρόλο. Η Αϊντχόφεν κατάφερε να συνδυάσει την άνετη επικράτηση επί του Άγιαξ (3-0) με την κατάκτηση του πρωταθλήματος και η αλήθεια είναι πως ο «Αίαντας» δεν κατάφερε ν’ ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του μεγάλου αγώνα.

Οι οπαδοί της Αϊντχόφεν πανηγύρισαν την κατάκτηση του πρωταθλήματος αλλά στην αντίπερα όχθη τα συναισθήματα ήταν εκ διαμέτρου αντίθετα. Μάλιστα αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι η εμφάνιση και η ήττα του Άγιαξ, προκάλεσε την αντίδραση των οπαδών της ομάδας του Άμστερνταμ.

Περίπου 150 οπαδοί του «Αίαντα» συγκεντρώθηκαν στο γήπεδο της ομάδας τους και περίμεναν την επιστροφή της αποστολής του Άγιαξ, με διαθέσεις που δεν ήταν φιλικές. Μόλις το πούλμαν έφτασε στο Άμστερνταμ Αρένα, οι οπαδοί της ολλανδικής ομάδας το περικύκλωσαν κι άρχισαν να χτυπούν τις πόρτες με γροθιές και κλωτσιές, απαιτώντας από τους παίκτες, τον προπονητή αλλά και τον τεχνικό διευθυντή του συλλόγου, Έντουιν Φαν Ντερ Σάαρ να κατέβουν από το πούλμαν.

Οι οπαδοί του Άγιαξ φώναζαν συνθήματα εναντίον του προπονητή της ομάδας τους, Έρικ Τεν Χαγκ και η κατάσταση ήταν έκρυθμη. Χρειάστηκε η παρέμβαση του Φαν Ντερ Σάαρ, ο οποίος κατέβηκε από το πούλμαν, για να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να αποφευχθούν τα χειρότερα. Ο τεχνικός διευθυντής του Άγιαξ συνομίλησε με τους φίλους του «Αίαντα» και προσπάθησε να τους εξηγήσει πως με τέτοιου είδους τακτικές, δεν βοηθούν την ομάδα τους.

Όταν η κατάσταση ηρέμησε κατέβηκε από το πούλμαν και ο προπονητής του Άγιαξ, Έρικ Τεν Χαγκ, για να συνομιλήσει και αυτός με τον κόσμο. Οι οπαδοί της ολλανδικής ομάδας μίλησαν για δύο σχεδόν ώρες με τον Φαν Ντερ Σάαρ και τον προπονητή του συλλόγου, απαιτώντας μάλιστα την παραίτηση και των δύο. Ο Φαν Ντερ Σάαρ βρίσκεται σε δύσκολη θέση λόγω των επιλογών του στην ομάδα του Άμστερνταμ και το ερώτημα είναι ποια στάση θα κρατήσει η διοίκηση του ολλανδικού συλλόγου.

Το σίγουρο είναι πως το κλίμα στην ομάδα του Άμστερνταμ έχει βαρύνει πολύ καθώς τέσσερα χρόνια μακριά από την κορυφή είναι πολλά για τον Άγιαξ. Οι πρωτευουσιάνοι κατέκτησαν για τελευταία φορά το πρωτάθλημα την αγωνιστική περίοδο 2013-2014 και τις τέσσερις τελευταίες χρονιές έμειναν στην «σκιά» της Αϊντχόφεν (πήρε τρεις τίτλους) και της Φέγενορντ (πήρε τον τίτλο την περσινή σεζόν).

Η λαοφιλής ομάδα του Άμστερνταμ προσπαθεί να βρει τρόπο για να επιστρέψει στην κορυφή του ολλανδικού ποδοσφαίρου, χωρίς όμως οι τελευταίες επιλογές να θεωρούνται επιτυχημένες.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024