«Άλλαξε η ζωή μας μέσα σε λίγα λεπτά. Προσπαθούμε όμως να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας. Δίνουμε κουράγιο στον εαυτό μας και παραμένουμε νηφάλιοι τόσο εγώ όσο και η γυναίκα μου», λέει ο Νίκος Κούκλατζης 47 μέρες μετά τη σύλληψη του γιου του Δημήτρη μαζί με τον Άγγελο Μητρετώδη στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας κοντά στην Αδριανούπολη.

Μιλώντας στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ»,  ο πατέρας του λοχία Δημήτρη Κούκλατζη επισημαίνει ότι επί ενάμισι μήνα οι Τούρκοι δεν έχουν καν απαγγείλει κατηγορητήριο. «Ζούμε καθημερινά με αυτό. Κανείς δεν μπορεί να μας διαβεβαιώσει πότε θα τελειώσει ο εφιάλτης», λέει ο κ. Κούκλατζης, επισημαίνοντας πως τα δυο παιδιά είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση.

Ο κ. Κούκλατζης σημειώνει ακόμη πως οι Τούρκοι τους φέρονται καλά στη φυλακή και οι δύο αξιωματικοί περνούν την ώρα τους διαβάζονται λογοτεχνικά βιβλία. Τονίζει ακόμη πως ο «ο Δημήτρης δεν το βάζει κάτω. Αντιλαμβάνεται ότι αυτή η ιστορία μπορεί να κρατήσει αρκετά και δείχνει ότι είναι έτοιμος να κάνει υπομονή για όσο διάστημα απαιτηθεί μέχρι να λήξει αυτή η κράτηση».