Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Ηλεία [Βίντεο]

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Ηλεία [Βίντεο]

Σε όλα τα πύρινα μέτωπα που μαίνονται στην περιοχή, επιχειρούν 60 πυροσβέστες, με 24 οχήματα

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις εξακολουθούν να επιχειρούν στα μέτωπα της φωτιάς στις περιοχές Φρίξα, Σκυλλουντία και Καλυβάκια της Ηλείας, προκειμένου να μην απειληθούν κατοικημένες περιοχές.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη παρουσία του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα, ώστε να υπάρξει ο καλύτερος δυνατός συντονισμός για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει μειωθεί η ένταση των ανέμων, γεγονός που βοηθά το έργο των πυροσβεστών, ώστε να περιορίσουν τα πύρινα μέτωπα. Παράλληλα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να περιορίσουν τις φλόγες στην περιοχή της Σπιάντζας, κοντά στον Πύργο.

Σε όλα τα πύρινα μέτωπα που μαίνονται στην περιοχή, επιχειρούν 60 πυροσβέστες, με 24 οχήματα. Οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη όλο το βράδυ της Κυριακής  για να προστατεύσουν τις οικίες των χωριών Σκιλλουντία και Νέα Σκιλλουντία από την πυρκαγιά που ξεκίνησε το απόγευμα της ίδιας ημέρας από τη Φρίξα.

Στις προσπάθειές τους συνέδραμαν πεζοπόρο τμήμα, εργαζόμενοι του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων και της περιφερειακής ενότητας Ηλείας με μηχανήματα, καθώς και ιδιώτες με υδροφόρες.

Μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής, ο άνεμος άλλαξε κατεύθυνση και η φωτιά, που προκάλεσε ζημιές σε ορισμένα σπίτια της περιοχής και απείλησε τα δυο χωριά, μετακινήθηκε σε χαράδρα.

Η ένταση του ανέμου ελαττώθηκε, αλλά οι δυνάμεις πυρόσβεσης συνεχίζουν τις επιχειρήσεις κατάσβεσης, ενισχύοντας και τα μέτρα ανάσχεσης και πρόληψης γύρω από τις κατοικημένες περιοχές.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες που συντονίζουν το έργο της κατάσβεσης, περιμένουν να κοπάσουν οι άνεμοι ώστε να συνδράμουν και εναέρια μέσα ώστε να τεθεί άμεσα η πυρκαγιά υπό έλεγχο.

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024