Κατά των επιθέσεων στη Συρία η πλειοψηφία των Γερμανών
Έξι στους δέκα γερμανούς πολίτες απορρίπτουν τη στρατιωτική επιχείρηση των ΗΠΑ, της Μ. Βρετανίας και της Γαλλίας κατά στόχων στη Συρία, ενώ αντίθετα συμφωνεί μόλις το 30%
Την αντίθεσή της με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών, της Μεγάλης Βρετανίας και της Γαλλίας εναντίον στόχων στη Συρία εξέφρασε η πλειοψηφία του γερμανικού λαού.
Όπως δείχνει η δημοσκόπηση του SPIEGEL ONLINE και του ινστιτούτου Civey, το 59,9% απορρίπτει τις ενέργειες των τριών χωρών ενώ μόλις το 30,8% συμφωνεί.
Το 9,3% των ερωτηθέντων δεν εξέφρασε γνώμη.
Η δημοσκόπηση έγινε με τη συμμετοχή 4.959 ατόμων μετά την επίθεση.
Ανάλογη έρευνα του SPIEGEL ONLINE και Civey μετά την επίθεση κατά συριακών στόχων το 2017 είχε δείξει ότι το 42,5% συμφώνησε με την τότε αμερικανική επιχείρηση και το 43,5% είχε ταχθεί εναντίον.
Τη μεγαλύτερη αντίθεση στην επιχείρηση εκδηλώνουν οι οπαδοί του Αριστερού Κόμματος και της AfD.
Το 69,6% αυτών που ισχυρίζονται ότι βρίσκονται κοντά στο Αριστερό Κόμμα απορρίπτουν την επίθεση. Για τους ψηφοφόρους του AfD, το ποσοστό είναι ακόμα υψηλότερο: το 76,3% πιστεύει ότι η αμερικανική, βρετανική και γαλλική στρατιωτική επέμβαση δεν ήταν σωστή.
Οι ψηφοφόροι των Χριστιανοδημοκρατών είναι διαιρεμένοι: το 43,3% των ερωτηθέντων θεωρούν την επιχείρηση ορθή ενώ το 46,2 % είναι εναντίον.
Τέτοια εποχή οι περισσότεροι από εμάς νιώθουμε μια ανανεωμένη ενέργεια και διάθεση. Και σύμφωνα με την επιστήμη η άνοιξη η κατάλληλη εποχή για νέες αρχές
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Από την Πέμπτη 23 Απριλίου, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά κάνει μια βουτιά στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, με το έργο «Tζένη Τζένη - Ένα ηλιόλουστο Ρέκβιεμ»
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας