Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη με 91-60 από τον Προμηθέα Πάτρας στο ΚΓ Φιλωνίδειο στην Χερσόνησο Ηρακλείου και στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας Εφήβων 2018!
Ο Προμηθέας Πάτρας δημιούργησε πρώτος μια διαφορά, η οποία έφτασε ως το +11 (18-7, 7’) με λύσεις στην επίθεση και αποτελεσματικότητα στην άμυνα. Η διαφορά παρέμεινε στα ίδια επίπεδα μέχρι και τα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου (24-13, 11’20’’), αλλά η αφύπνιση επιθετικά του Νίκου Αρσενόπουλου έκανε τη διαφορά και άλλαξε την εικόνα του παιχνιδιού: Σημείωσε 12 πόντους σε περίπου δύο λεπτά και στο ίδιο διάστημα είχε ένα κλέψιμο και μία ασίστ για να διαμορφώσει το 24-27 (13’40’’). O Ολυμπιακός έφτασε ως το 28-38 (18’15’’) με τον «ερυθρόλευκο» γκαρντ να σημειώνει 22 πόντους στο πρώτο μισό της αναμέτρησης.
Ο Προμηθέας αναζήτησε και βρήκε λύσεις, φτάνοντας να μειώσει στους πέντε πόντους (44-49, 25’) με τους Μαντζούκα και Ερμείδη. Αρσενόπουλος και Χάλιος ήταν αυτοί που ανέλαβαν να απαντήσουν για λογαριασμό του Ολυμπιακού δίνοντας και πάλι διψήφια τιμή στη διαφορά (44-55, 26’40’’) με τον Ρουμελιώτη να οδηγεί για πρώτη φορά στο +14 τους «ερυθρόλευκους» (44-58, 28’06’’) και τον ίδιο να γράφει με τον ίδιο τρόπο και το +16 (47-63, 29’50’’).
Η απόσταση ανάμεσα στις δύο ομάδες μεγάλωσε ακόμη περισσότερο στην τέταρτη περίοδο με τον Ολυμπιακό να φτάνει στο +25 (55-80, 36’30’’) και τελικά στη νίκη και στον τίτλο με 60-91.
Σήκωσαν και την δεύτερη Κούπα οι Έφηβοι του Ολυμπιακού!!! Επιβλήθηκαν του Προμηθέα με 91-60 και στέφθηκαν Πρωταθλητές Ελλάδος!!! Δείτε την πανηγυρική selfie και το «Ολυμπιακός» των πρωταθλητών!!! #OlympiacosBC#WeAreOlympiacospic.twitter.com/Gogu3ulla3
Συνεχίζεται η δράση στην 14η αγωνιστική της Stoiximan Super League. Εκτός έδρας «μάχες» για ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, ενώ ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Βόλο στη Λεωφόρο.
Ο Βίκτορ Γουεμπανιάμα επέστρεψε και ήταν καθοριστικό στη νίκη των Σπερς επί των Θάντερ με 111-109, που ηττήθηκαν μόλις για δεύτερη φορά φέτος – Αντίπαλος του Σαν Αντόνιο στον τελικό του NBA Cup οι Νικς, που «καθάρισαν»τους Μάτζικ.