Στη μάχη που θα πρέπει να δώσουν τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, προκειμένου ο νέος φορέας της Κεντροαριστεράς να πρωταγωνιστήσει στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, αναφέρθηκε μιλώντας στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του κόμματος ο γραμματέας Μανώλης Χριστοδουλάκης.

«Το Κίνημα Αλλαγής δεν είναι απλώς ένας οργανωτικός φορέας που δημιουργήθηκε για να αθροίσουμε τις Κοινοβουλευτικές μας Ομάδες. Δεν δημιουργήθηκε για να αθροίσουμε οργανωτικές δομές ή εκλογικά ποσοστά» ανέφερε στην παρέμβασή του ο κ. Χριστοδουλάκης.

«Είναι ένας νέος πολιτικός φορέας που στόχο έχει να μπορέσει να εκφράσει και πάλι τον προοδευτικό δημοκρατικό χώρο, τη διαχρονική κοινωνική βάση της δημοκρατικής παράταξης» σημείωσε.

Ο νεοεκλεγείς γραμματέας πρόσθεσε ότι ο στόχος θα πρέπει να είναι να πρωταγωνιστήσει το Κίνημα Αλλαγής και αυτή τη μάχη θα πρέπει να δοθεί έξω στην κοινωνία κι ο μόνος τρόπος είναι η ενότητα.

«Είναι απόλυτα κατανοητές και σεβαστές οι πιθανές διαφορετικές ιδεολογικές μας αφετηρίες, όμως αυτό είναι και το βασικό μας όπλο. Πώς μέσα από το διάλογο, μέσα από τη σύνθεση διαφορετικών απόψεων, θα εκφραστεί ενιαία, ο ευρύς κοινωνικός χώρος της Κεντροαριστεράς, του μεταρρυθμιστικού Κέντρου, της Σοσιαλδημοκρατίας, της Ανανεωτικής Αριστεράς, της Πολιτικής Οικολογίας. Πώς θα μιλήσουμε με πρόσημο προοδευτικό, δημοκρατικό, ευρωπαϊκό, αλλά και βαθιά κοινωνικό», τόνισε ο κ. Χριστοδουλάκης.

«Το νέο που όλοι επιζητούμε δεν είναι τελικά θέμα ηλικιακό, είναι θέμα νοοτροπίας, μιας νοοτροπίας που αποστρέφεται το λαϊκισμό και τη δημαγωγία, αλλά βασίζεται στην παραγωγή πολιτικής», συμπλήρωσε ο γραμματέας της ΚΠΕ του Κινήματος Αλλαγής.

Εγκρίθηκε η Εκτελεστική Επιτροπή

Η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή, παράλληλα, ενέκρινε τη σύνθεση της Εκτελεστικής Επιτροπής στην οποία συμμετέχουν εκτός από την πρόεδρο Φώφη Γεννηματά, τον γραμματέα της Κ.Ε. Μανώλη Χριστοδουλάκη και τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου Νίκο Ανδρουλάκη, Θανάση Θεοχαρόπουλο, Σταύρο Θεοδωράκη, Γιώργο Καμίνη και Γιώργο Παπανδρέου και οι:

Αναστασοπούλου Ολυμπία, Αντωνίου Τόνια, Βαρδακαστάνης Γιάννης, Βλάχος Παναγιώτης, Γκαρής Γιώργος, Γραμματικάκης Γιώργος, Ελενόπουλος Γιώργος, Ζαρμπαλάς Σωτήρης, Καββαθάς Γιώργος, Καϊλή Εύα, Καζά Γωγώ, Καρχιμάκης Μιχάλης, Κατσικαρέλης Λευτέρης, Κεγκέρογλου Βασιλης,  Κίτσιος Βασίλης, Κορακίδης Οδυσσέας, Κουκουλόπουλος Πάρις, Κουντούρη Χριστίνα, Καπετανγιάννης Βασίλης, Κωνσταντινόπουλος Οδυσσέας, Λάμψα Πωλίνα, Λοβέρδος Ανδρέας, Μαργαρίτης Θόδωρος, Μαυρωτάς Γιώργος, Μειμάρογλου Γιάννης, Μενδώνη Λίνα, Μπατζελή Κατερίνα,  Μπίστης Νίκος, Μπιτζάνης Κώστας, Μπουλμπασάκος Γιώργος, Όθωνας Μανώλης, Παγκάλου Έφη, Πανταζής Κώστας, Παπαδάκη Λίνα, Παπαθανάση Αφροδίτη, Παραστατίδης Στέφανος, Πολυζωγόπουλος Χρήστος, Πρωτόπαπας Χρήστος, Ράπτη Συλβάνα, Ρέππας Δημήτρης, Σαχινίδης Φίλιππος, Σκανδαλίδης Κώστας, Σπυρόπουλος Ανδρέας, Σπυροπούλου Ντίνα, Στοιμενίδης Ανδρέας, Τούντας Γιάννης, Τσιόδρας Δημήτρης,  Χατζησωκράτης Δημήτρης, Χρηστίδης Παύλος, Χρυσοχοίδης Μιχάλης.