Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα οικονομικά χωρίζουν μέχρι και τ' αδέρφια

Τα οικονομικά χωρίζουν μέχρι και τ’ αδέρφια

Πώς ένα οικόπεδο στην Κύπρο προκάλεσε έντονες διαμάχες

«Οπως σας έχω πει διαβάζω πολλές εφημερίδες», λέει ο Μικροπολιτικός των Νέων . Ανάμεσα σε αυτές και η ιστορική κυπριακή «Φιλελεύθερος». Εκεί, λοιπόν, έπεσε το μάτι μου σε ένα πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ που αφορά τον Νίκο Κοτζιά και θα σας το μεταφέρω.

Η Ιερά Μονή Κύκκου και η Ελληνική Δημοκρατία βρίσκονται, λέει, στα δικαστήρια για ένα οικόπεδο που παραχωρήθηκε από την πρώτη για να χτιστεί εκεί η δεύτερη ελληνική πρεσβεία το 1999. Η Ελλάδα δεν την έχτισε ποτέ, ενώ η προηγούμενη κυβέρνηση έβαλε το οικόπεδο στο ΤΑΙΠΕΔ. Η Μονή, λοιπόν, πήγε το Ελληνικό Δημόσιο στα δικαστήρια, τα οποία αποφάνθηκαν πως εκείνο δεν μπορούσε να το εκποιήσει.

Μετά τη δικαστική απόφαση, σε μια από τις επισκέψεις του στην Κύπρο, ο Κοτζιάς συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Κύκκου και Τηλλυρίας και συμφώνησαν, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Ελλάδα να το κρατήσει και να χτίσει όντως εκεί μια πρεσβεία. Ελα, όμως, που ξαφνικά ο έλληνας πρεσβευτής διαπίστωσε, γράφει η κυπριακή εφημερίδα, ότι «υπήρξε συνεννόηση να πωληθεί το οικόπεδο σε ρωσικών συμφερόντων εταιρεία». Για να πουληθεί, ωστόσο, πρέπει η μονή να δώσει 2,3 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα.

Η τράπεζα μας έστειλε επιστολή πως η μονή έχει τα χρήματα εξού και ζήτησε από το Κτηματολόγιο να προχωρήσει στη μεταβίβαση. Η ελληνική πλευρά, όμως, δεν συναίνεσε. Θέλησε πρώτα να πάρει τα χρήματα. Η μονή προσέφυγε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας ζητώντας να εκτελεστεί μια απόφαση του 2017 για μεταβίβαση του οικοπέδου και η Ελλάδα έκανε ένσταση. Μύλος; Τελικά έχει δίκιο ο σοφός λαός που λέει πως τα οικονομικά χωρίζουν και αδέρφια.

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024