Πολύ κουβέντα έχει σηκώσει η επιλογή της Φώφης Γεννηματά για τον γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής. Οι περισσότεροι εστιάζουν στο νεαρό της ηλικίας του Μανώλη Χριστοδουλάκη λέγοντας ότι πρόκειται για μήνυμα ανανέωσης.

Αλλοι, πιο επιφυλακτικοί λένε με νόημα «και ο Τσίπρας νέος ήταν όταν ανέλαβε τον ΣΥΡΙΖΑ και τη χώρα, αλλά είναι πιο παλαιοκομματικός από πολλούς». Και συνεχίζουν: «Πολλοί δεν ξέρουν τι ακριβώς συμβαίνει στο χώρο του ΠΑΣΟΚ και ποιες είναι οι κρυφές επιδιώξεις. Ιδωμεν…»

Όπως αναφέρει ο «Βηματοδότης» σήμερα, υπάρχουν και κάποιες συμπτώσεις.

Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης είναι και αυτός απόφοιτος του ΕΜΠ, όπως ο Αλέξης Τσίπρας, με μία όμως διαφορά. Ο κ. Χριστοδουλάκης είναι αριστούχος απόφοιτος του ΕΜΠ (Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών), ενώ ο κ. Τσίπρας αποφοίτησε με δυσκολία. Είναι μόλις 27 ετών και εισήλθε στην πολιτική (ΠΑΣΠ) σε πιο νεαρή ηλικία, όπως έκανε και ο κ. Τσίπρας στην ΚΝΕ. Αλλά σε αντίθεση με τον κ. Τσίπρα, δεν άλλαξε ούτε κόμμα ούτε ιδέες. Εργάστηκε μαζί με τον πατέρα του, όπως έκανε και ο κ. Τσίπρας, και εάν κανείς τον προσέξει θα διαπιστώσει ότι κάπως μοιάζει φυσιογνωμικά με τον κ. Τσίπρα, χωρίς βεβαίως το μούσι του.