Ψήφισμα – κόλαφος κατά Τουρκίας για τους δύο έλληνες στρατιωτικούς
O Νίκος Ανδρουλάκης αποκάλυψε ότι ψήφισμα ευρωβουλευτών κατά της Τουρκίας θα συζητηθεί την Τετάρτη στο Στρασβούργο
Ράπισμα για την Τουρκία είναι το ψήφισμα ευρωβουλευτών από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, που αφορά στους δύο Ελληνες στρατιωτικούς οι οποίοι βρίσκονται φυλακισμένοι στην Αδριανούπολη. Το ψήφισμα θα συζητηθεί την Τετάρτη στο Στρασβούργο και όπως αποκάλυψε ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, θα είναι ιδιαίτερα σκληρό για την κυβέρνηση Ερντογάν.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο «Θέμα 104,6» ο ευρωβουλευτής της ΔΗΣΥ τόνισε ότι το ψήφισμα -που υπέγραψε και ο ίδιος- αναφέρει ότι πρόκειται για μια καταχρηστική κράτηση των Ελλήνων στρατιωτικών καθώς δεν τους έχουν αποδοθεί κατηγορίες, και ζητά από την Τουρκία να τους απελευθερώσει.
«Το ψήφισμα καλεί επίσης την Ύπατη εκπρόσωπο της ΕΕ, Φεντερίκα Μογκερίνι και το Συμβούλιο να ευθυγραμμιστούν και να πιέσουν την Αγκυρα να προχωρήσει στην απελευθέρωσή τους».
Ο κ. Ανδρουλάκης, μίλησε και για το αδόκητο χαμό του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου. Αφού εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του τόνισε: «Ο άτυχος σμηναγός ήταν ένας από τα δεκάδες νέα παιδιά που δίνουν καθημερινό αγώνα στο Αιγαίο για να περιφρουρήσουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε».
Τέλος, υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρχει σοβαρή στρατηγική από το ελληνικό πολιτικό σύστημα κι ενιαία φωνή από την Ευρώπη στην αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων.
«H Τουρκία δεν είναι τόσο ισχυρή όσο θέλει να φαίνεται ο Ερντογάν. Το 50% των προϊόντων της κατευθύνεται στην Ευρώπη, στην Κίνα το 5%, στις ΗΠΑ το 4%. Η τουρκική λίρα καταρρέει και αν η Αγκυρα συνεχίσει να προκαλεί τότε η Ευρώπη μπορεί να πιέσει με ισχυρό τρόπο την τουρκική οικονομία».
- «Απολαύστε τη διαδρομή» – Το μήνυμα Μασκ για την επέλαση της ΑΙ
- Amazon: Όχι στη χρήση εικόνων ΑΙ από πωλητές μετά από νόμο της Νέας Υόρκης
- OHE: Εγκρίθηκε η θητεία του επικεφαλής για τα ανθρώπινα δικαιώματα για ακόμα 4 χρόνια – Ποιοί καταψήφισαν
- Ισπανία: Η πυρκαγιά στη Μαδρίτη έχει ξεπεράσει την ικανότητα κατάσβεσής της – Η ΕΕ στέλνει κι άλλες δυνάμεις
- Οι καύσωνες αυξάνουν τη τουριστική ζήτηση για «ψυχρούς προορισμούς»
- Γιορτή σήμερα 25 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]
- Ξέσπασε ο Νεϊμάρ: «Μπορώ να προπονηθώ ή θα με κρίνετε και γι’ αυτό;» (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442