Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα επιβλητικά λουτρά στο λιμάνι της Κοπεγχάγης

Τα επιβλητικά λουτρά στο λιμάνι της Κοπεγχάγης

Η ανανέωση του λιμανιού της Κοπεγχάγης συνεχίζεται με τα εντυπωσιακά λουτρά.

Η αρχιτεκτονική ενός θαλάσσιου κέντρου συνήθως στηρίζεται γύρω από το βασικό στοιχείο του νερού, είτε όσον αφορά τα χρώματα της κατασκευής, είτε ως προς τις δραστηριότητες που προγραμματίζονται εκεί. Η Κοπεγχάγη με τη βοήθεια του ιαπωνικού σχεδιαστικού γραφείου, Kengo Kuma and Associates θα αποκτήσει ένα εκθαμβωτικό θαλάσσιο κέντρο που θυμίζει χαμάμ της Μέσης Ανατολής.

Εσωτερικές πισίνες πρόκειται να πλαισιωθούν από μεγάλες πυραμίδες, κατασκευασμένες από τούβλα. Εκτός από τις πισίνες, προβλέπεται να κατασκευαστούν και εξωτερικά λουτρά, ενώ οι θαμώνες που θα απολαμβάνουν εκεί το λουτρό τους, ταυτόχρονα θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη μαγευτική θέα της θάλασσας. Η πρόσβαση από το ένα σημείο του κέντρου στο άλλο θα γίνεται από διάφορες κατευθύνσεις.

Γυμναστήριο και αθλητικές εγκαταστάσεις θα είναι οι επιπρόσθετες παροχές του κέντρου. Η γυάλινη βάση του κτιρίου θα φτάσει τα 5.000 τετραγωνικά μέτρα και θα χαρίζει πανοραμική θέα στο λιμάνι, ενώ οι πυραμιδικές μορφές θα στηθούν από πήλινα τούβλα.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο κέρδισε το διαγωνισμό για το σχεδιασμό του Water Culture House και δικαίως μιας και τα πρώτα σχέδια του χώρου είναι εντυπωσιακά και προκαλούν ήδη τους θεατές να προγραμματίσουν οπωσδήποτε μια επίσκεψη εκεί. Το μαγευτικό τοπίο με τη θέα στη θάλασσα, η τέχνη και η αρχιτεκτονική του κτιρίου που μεταφέρει τον επισκέπτη κάπου στα βάθη της Ανατολής με τις πυραμίδες και τα χαμάμ να τον περικυκλώνουν, ενώνονται γύρω από το πολύτιμο στοιχείο του νερού.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024